Deser z białą czekoladą i malinami

TRUDNOŚĆ
Łatwy Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
PORCJE
2-4 2-4
Deser z białą czekoladą i malinami
Rozkoszuj się deserem z mikrofali w ciągu zaledwie kilku minut. Fajny, inny - idealny. Taki jest nasz pomysł na deser na przyjecie ze znajomymi lub na piżama-party dla dzieci. Podawaj go ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Główne SKŁADNIKI
  • Czekolada
DO TEGO PRZEPISU UWIELBIAMY UŻYWAĆ
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 210 g mąki tortowej
  • 5g proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ szklanki cukru pudru
  • ¾ szklanki mleka
  • 10 ml aromatu waniliowego
  • 50 ml i 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • ¼ szklanki malin lub truskawek, część należy zostawić do dekoracji
  • ¼ szklanki białej czekolady, grubo posiekanej
  • Przygotowanie

  • 1
    Nasmaruj olejem w sprayu cztery kubki do cappuccino z kolekcji Petits Fours o pojemności 200 ml.
  • 2
    Włóż wszystkie suche składniki do miski i wymieszaj. W oddzielnej misce wymieszaj mleko, wanilię i olej. Mokre składniki wymieszaj z suchymi i mieszaj dalej aż do ich połączenia.
  • 3
    Do każdego kubka dodaj pełną łyżkę mieszanki. Dodaj jedną malinę i szczyptę czekolady do każdego kubka, a następnie kolejną pełną łyżkę ciasta. Na wierzch połóż dwie lub trzy maliny i jeszcze trochę białej czekolady.
  • 4
    Włóż po dwa kubki do kuchenki mikrofalowej na raz i podgrzewaj przez 5 minut. Pozwól kuchence mikrofalowej całkowicie się wyłączyć, odczekaj 20 sekund, aż kubki ostygną i gotuj ponownie przez kolejne 30 sekund. Ponownie wyłącz kuchenkę mikrofalową, a potem gotuj przez ostatnie 30 sekund. Może być konieczne gotowanie przez kolejne 10–20 sekund w zależności od mocy kuchenki mikrofalowej. Dzięki przerywanemu gotowaniu ciasto nie przelewa się i pozwala uzyskać najlepsze rezultaty.
  • 5
    Propozycje dodatków to mrożony jogurt truskawkowy, bita śmietana, kawałki białej czekolady z malinami i świeże maliny.