
Spróbuj tych pysznych kanapek, gdy następnym razem będziesz się śpieszyć, a nadal będzie Ci zależeć na świetnym smaku. Ziemistość trufli zapewnia kunsztowny pod względem kulinarnym twist dla klasycznego majonezu.
Główne SKŁADNIKI
- Chleb i Zboża
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 5 dużych jaj od kur z wolnego wybiegu, w temperaturze pokojowej
- 3 łyżki majonezu truflowego
- Sól morska i świeżo mielony czarny pieprz, do smaku
- Ulubiony chleb – pokrojony
- Sałata
- Jagody, ogórki w słupkach i kiwi, do podania
-
Przygotowanie
-
1Postaw mały garnek z wodą na kuchence i zagotuj wodę. Ostrożnie włóż jajka do wody i gotuj przez 7 minut.
-
2Wyjmij jajka i włóż je do miski z zimną wodą. Gdy jajka ostygną, obierz je ze skorupki i drobno pokrój 4 jajka. Włóż je do miski z majonezem i dopraw do smaku.
-
3Zrób kanapkę z majonezem.
-
4Przepołów pozostałe jajko i włóż je do każdej kanapki, dodaj sałatę i przekrój ją na pół.
-
5Podawaj w Lunch Boxie Le Creuset z jagodami, ogórkami w słupkach i kiwi.