![Kanapki z majonezem truflowym](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw19b81ce7/images/content-recipes/transformBaseUrl/20240904_DT_r0000000001960_001.jpg)
- Chleb i Zboża
Składniki
- 5 dużych jaj od kur z wolnego wybiegu, w temperaturze pokojowej
- 3 łyżki majonezu truflowego
- Sól morska i świeżo mielony czarny pieprz, do smaku
- Ulubiony chleb – pokrojony
- Sałata
- Jagody, ogórki w słupkach i kiwi, do podania
-
Przygotowanie
-
1Postaw mały garnek z wodą na kuchence i zagotuj wodę. Ostrożnie włóż jajka do wody i gotuj przez 7 minut.
-
2Wyjmij jajka i włóż je do miski z zimną wodą. Gdy jajka ostygną, obierz je ze skorupki i drobno pokrój 4 jajka. Włóż je do miski z majonezem i dopraw do smaku.
-
3Zrób kanapkę z majonezem.
-
4Przepołów pozostałe jajko i włóż je do każdej kanapki, dodaj sałatę i przekrój ją na pół.
-
5Podawaj w Lunch Boxie Le Creuset z jagodami, ogórkami w słupkach i kiwi.