Kanapki z majonezem truflowym

TRUDNOŚĆ
Łatwy Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
PORCJE
1-2 1-2
Kanapki z majonezem truflowym
Spróbuj tych pysznych kanapek, gdy następnym razem będziesz się śpieszyć, a nadal będzie Ci zależeć na świetnym smaku. Ziemistość trufli zapewnia kunsztowny pod względem kulinarnym twist dla klasycznego majonezu.
Główne SKŁADNIKI
  • Chleb i Zboża
DO TEGO PRZEPISU UWIELBIAMY UŻYWAĆ
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 5 dużych jaj od kur z wolnego wybiegu, w temperaturze pokojowej
  • 3 łyżki majonezu truflowego
  • Sól morska i świeżo mielony czarny pieprz, do smaku
  • Ulubiony chleb – pokrojony
  • Sałata
  • Jagody, ogórki w słupkach i kiwi, do podania
  • Przygotowanie

  • 1
    Postaw mały garnek z wodą na kuchence i zagotuj wodę. Ostrożnie włóż jajka do wody i gotuj przez 7 minut.
  • 2
    Wyjmij jajka i włóż je do miski z zimną wodą. Gdy jajka ostygną, obierz je ze skorupki i drobno pokrój 4 jajka. Włóż je do miski z majonezem i dopraw do smaku.
  • 3
    Zrób kanapkę z majonezem.
  • 4
    Przepołów pozostałe jajko i włóż je do każdej kanapki, dodaj sałatę i przekrój ją na pół.
  • 5
    Podawaj w Lunch Boxie Le Creuset z jagodami, ogórkami w słupkach i kiwi.