Kawa z ciemną czekoladą i kardamonem

CZAS PRZYGOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
PORCJE
1-2 1-2
Kawa z ciemną czekoladą i kardamonem
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Główne SKŁADNIKI
  • Nabiał
  • Czekolada
DO TEGO PRZEPISU UWIELBIAMY UŻYWAĆ
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 500 ml kawy
  • 300 ml tłustego mleka
  • 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 70%
  • 3 pokruszone ziarna kardamonu
  • 4 łyżki miodu
  • Przygotowanie

  • 1
    Połącz mleko, miód i kardamon w rondelku na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj czekoladę i wyłącz ogień. Pozwól czekoladzie się rozpuścić, a kardamonowi zaparzać przez kilka minut.
  • 2
    Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia, a następnie odcedź ziarna kardamonu. Gdy kawa będzie gotowa, dodaj do niej mleko czekoladowe z kardamonem. Wlej kawę do kubka termicznego Le Creuset i korzystaj z dnia!