Gotowanie & Pielęgnacja
Korzystanie z naczyń ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą
Sprawdzone. Niezawodne. Z dożywotnią gwarancją.
Bezkonkurencyjna wydajność
Chcesz opanować przygotowywanie wybornych dań, które można postawić na stół prosto z kuchenki lub piekarnika? Kolekcja garnków ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą Le Creuset nada się do tego doskonale.
Nie tylko zapewnia wyśmienite efekty gotowania, ale również ułatwia codzienne użytkowanie. Te niezbędne w kuchni garnki i patelnie, wykonane zgodnie z naszymi legendarnymi standardami, cechują się wyjątkową wytrzymałością i uniwersalnością.
Kute aluminium anodowane jest dobrym przewodnikiem ciepła i rozprowadza je równomiernie, a to sprawia, że materiał ten doskonale nadaje się do gotowania bez skoncentrowanego źródła ciepła i umożliwia uzyskanie idealnych, równomiernie przygotowanych potraw.
Nie tylko zapewnia wyśmienite efekty gotowania, ale również ułatwia codzienne użytkowanie. Te niezbędne w kuchni garnki i patelnie, wykonane zgodnie z naszymi legendarnymi standardami, cechują się wyjątkową wytrzymałością i uniwersalnością.
Kute aluminium anodowane jest dobrym przewodnikiem ciepła i rozprowadza je równomiernie, a to sprawia, że materiał ten doskonale nadaje się do gotowania bez skoncentrowanego źródła ciepła i umożliwia uzyskanie idealnych, równomiernie przygotowanych potraw.
Poznaj asortyment
Przygotowuj wyśmienite potrawy przy minimalnym wysiłku w kuchni.
Szybkie i łatwe gotowanie
Kolekcja garnków i patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą doskonale nadaje się do przygotowywania delikatnych produktów, takich jak ryby i jajka. Jedzenie nie przywiera, a garnek łatwo się myje.
Główne korzyści:
* Przetestowane przez niezależne laboratorium pod kątem odporności na uszkodzenia spowodowane przez metalowe przybory.
1: Wytrzymała, trójwarstwowa nieprzywierająca powłoka
Nowa trójwarstwowa, wzmocniona – teraz 4 razy bardziej wytrzymała* –powłoka wewnątrz każdego garnka i patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą Le Creuset jest jeszcze bardziej wytrzymała i odporna na zarysowanie metalowymi przyborami kuchennymi, a trwała warstwa zewnętrzna chroni garnek, by zachował swój piękny wygląd. Nasza powłoka nieprzywierająca nigdy się nie złuszczy ani nie zacznie odchodzić podczas użytkowania i umożliwia bezproblemowe wyjęcie potrawy, dzięki czemu możesz gotować zdrowiej, wykorzystując mniejszą ilość tłuszczu/oleju lub nawet zrezygnować z jego użycia.
2: Wzmocniona sześciowarstwowa konstrukcja
Specjalna sześciowarstwowa konstrukcja jest naprawdę wytrzymała i wydajnie rozprowadza oraz kumuluje ciepło, a jednocześnie jest na tyle lekka, że można jej używać codziennie. Kute aluminium anodowane, z którego wykonany jest korpus, zapobiega odkształcaniu i wypaczeniu patelni oraz garnków podczas nagrzewania.
3: Uniwersalne
Niezależnie od tego, czy przygotowujesz jedzenie dla jednej, czy dla wielu osób, gotuj szybko i bez najmniejszego trudu. Garnki i naczynia ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą Le Creuset doskonale nadają się do lekkiego podsmażania, pieczenia, zapiekania, gotowania na wolnym ogniu oraz przygotowywania dań typu stir fry.
4: Uchwyty
Nasze uchwyty o wyjątkowym wzornictwie są wygodne w użytkowaniu i zostały pewnie przymocowane za pomocą solidnych nitów ze stali nierdzewnej. Co więcej, nasze większe garnki i patelnie zostały wyposażone w rączkę pomocniczą, która zapewnia jeszcze większą wygodę podczas podnoszenia pełnego naczynia.
5: Odpowiednie do stosowania na wszystkich typach kuchenek
Dzięki specjalnej konstrukcji w podstawie garnki i patelnie ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą Le Creuset nadają się do stosowania na wszystkich typach kuchenek, w tym na kuchence gazowej, w piekarniku oraz pod grillem, i równie dobrze prezentują się na stole. To mistrzowie dań jednogarnkowych. Wbudowany dysk magnetyczny ze stali nierdzewnej zapewnia wydajne pobieranie ciepła na wszystkich źródłach ciepła i doskonale sprawdza się na kuchence indukcyjnej. Garnków i patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą można używać w piekarniku nagrzanym do temperatury 260°C (220°C w przypadku korzystania z piekarnika i pieczenia z żaroodporną szklaną pokrywką Le Creuset).
6: Gotowanie z małą ilością tłuszczu
Garnki i patelnie ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą doskonale nadają się do gotowania z mniejszą ilością tłuszczu lub oleju.
7: Bezkompromisowa gwarancja
Jesteśmy pewni, że garnki i patelnie ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą Le Creuset zdobędą Twoje serce – i dlatego obejmujemy całą gamę dożywotnią gwarancją.
Niezawodne gotowanie
Wypróbuj te pyszne przepisy do przygotowania w garnkach i patelniach ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą Le Creuset i poznaj bezkonkurencyjną wydajność – za każdym razem.
Wskazówki dotyczące garnków i patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą
Oto kilka wskazówek, dzięki którym optymalnie wykorzystasz potencjał garnków i patelni:
1:
Przed pierwszym użyciem garnków ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą przygotuj wewnętrzną powłokę, nanosząc na nią warstwę oleju roślinnego lub kukurydzianego przy użyciu ręcznika papierowego. Opłucz garnek gorącą wodą i dokładnie osusz. Zalecamy okresowe powtarzanie tego zabiegu.
2:
Zawsze dopasuj podstawę garnka do źródła ciepła, aby zmaksymalizować wydajność gotowania. Szczególnie tyczy się to kuchenek indukcyjnych, w przypadku których niedopasowanie rozmiaru może doprowadzić do słabszego gotowania lub jego braku.
3:
Kolekcja garnków i patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą to doskonały wybór do przygotowywania zdrowszych dań. Jeśli gotujesz przy użyciu tłuszczu lub oleju, jeszcze przed rozpoczęciem rozgrzaniem naczynia wlej do niego małą ilość tłuszczu/oleju. Poprawi to smak i zarumienianie produktów.
4:
Podczas gotowania bez dodatku tłuszczu lub oleju, przed włożeniem produktów podgrzej patelnię na średnim ogniu przez około 2 minuty. Pozostań w pobliżu, aby dopilnować, by patelnia się nie przegrzała.
5:
Gotuj na małym i średnim ogniu. Podczas obsmażania lub przygotowywania dań typu stir fry, na początku ustaw średni ogień, a po nagrzaniu patelni i dodaniu produktów go zmniejsz. Pomimo mniejszego ognia jedzenie obsmaży się na wspaniały złoto-brązowy kolor.
Pielęgnacja garnków i patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą
Przy odrobinie wysiłku garnki i patelnie ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą będą Ci służyły całe życie.
Jakich akcesoriów i przyborów używać:
Aby chronić garnki i patelnie, zalecamy stosowanie specjalnych akcesoriów i przyborów Le Creuset z silikonu, które nie zarysują powierzchni naczyń.
W przypadku stosowania metalowych akcesoriów i przyborów, łyżek oraz okrągłych trzepaczek należy zachować ostrożność. Na powierzchniach pokrytych powłoką nieprzywierającą nie należy używać noży, sztućców o ostrych krawędziach, ubijaczek ani blenderów.
Wyświetl akcesoria i przybory
W przypadku stosowania metalowych akcesoriów i przyborów, łyżek oraz okrągłych trzepaczek należy zachować ostrożność. Na powierzchniach pokrytych powłoką nieprzywierającą nie należy używać noży, sztućców o ostrych krawędziach, ubijaczek ani blenderów.
Czyszczenie:
Czyszczenie garnków i patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą jest niezwykle łatwe. Po skończonym gotowaniu pozwól, by garnki całkowicie wystygły. Po prostu umyj je miękką gąbką i wodą z płynem do naczyń, a następnie dokładnie spłucz i wytrzyj do sucha. Do przechowywania i układania patelni i garnków jeden na drugim zalecamy przekładki materiałowe Le Creuset.
Mimo iż nasze garnki i patelnie z powłoką nieprzywierającą nadają się do mycia w zmywarce, zalecamy mycie ręczne, które wydłuży żywotność powłoki nieprzywierającej i poprawi wydajność gotowania.
Przejdź do „Pielęgnacja & Użytkowanie”
Mimo iż nasze garnki i patelnie z powłoką nieprzywierającą nadają się do mycia w zmywarce, zalecamy mycie ręczne, które wydłuży żywotność powłoki nieprzywierającej i poprawi wydajność gotowania.