Jak znaleźć odpowiednią brytfannę
Dlaczego potrzebujesz brytfanny? Przekonasz się, że brytfanna to odpowiednie narzędzie kuchenne, które się często przydaje. To odpowiedni artykuł do rozpoczęcia kolekcji naczyń kuchennych i niezbędny dla każdego, kto lubi gotować. Nasze wysokiej jakości garnki nadają się do wszystkich płyt grzewczych, w tym indukcyjnych, a także do użytku w piekarniku, zapewniając najwyższą uniwersalność w przypadku metod gotowania i przepisów. Brytfanna Le Creuset została stworzona na całe życie, dzięki czemu będzie Twoją ulubioną na zawsze.
Jaki rodzaj brytfanny wybrać?
Przeglądając nasz asortyment, możesz się zastanawiać: Jaki materiał jest najlepszy na garnek? Oferujemy brytfanny wykonane z trzech materiałów, z różnym wykończeniem i zaletami. Chodzi o znalezienie takiej brytfanny, która będzie pasowała do Twojego wyjątkowego stylu kulinarnego. Zobacz poniżej kilka popularnych opcji z każdego asortymentu.
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet
Kup teraz- Kluczowa zaleta: Znakomite zatrzymywanie i rozprowadzanie ciepła
- Najlepsze do: Posiłki jednogarnkowe lub dania gotowane na wolnym ogniu, opiekanie, duszenie lub pieczenie
- Źródła ciepła: Wszystkie płyty grzewcze i piekarniki do temperatury 260°C
- Gotowanie z użyciem olejów/tłuszczów: Tak
- Czyszczenie: Można myć w zmywarce, ale zalecane jest mycie ręczne
- Gwarancja: Dożywotnia
- Najpopularniejszy rozmiar: 30 cm
3-ply garnek do mięs: stal nierdzewna
Kup teraz- Kluczowa zaleta: Szybkie nagrzewanie, szybko reagują na zmiany temperatury
- Najlepsze do: Gotowanie, smażenie, pieczenie, redukowanie sosów
- Źródła ciepła: Wszystkie płyty grzewcze i piekarniki do temperatury 260°C
- Gotowanie z użyciem olejów/tłuszczów: Tak
- Czyszczenie: Można myć w zmywarce
- Gwarancja: Dożywotnia
- Najpopularniejszy rozmiar: 24 cm
Sauteuse ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą
Kup teraz- Kluczowa zaleta: Zdrowsze gotowanie i przepyszne jedzenie
- Najlepsze do: Delikatne potrawy, takie jak ryby, jajka lub potrawy mączne
- Źródła ciepła: Wszystkie płyty grzewcze i piekarniki do temperatury 260°C
- Gotowanie z użyciem olejów/tłuszczów: Mało lub zeru tłuszczu
- Czyszczenie: Można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
- Gwarancja: Dożywotnia
- Najpopularniejszy rozmiar: 28 cm
Odpowiednia brytfanna, która nigdy nie zawiedzie.
Nasza brytfanna w dalszym ciągu jest produkowana we Francji
Jesteśmy pionierami emaliowanych naczyń kuchennych z żeliwa, wprowadzając pierwszą kolorową okrągłą brytfannę w 1925 roku, z intencją dostarczania wyjątkowych doznań kulinarnych. Każdy artykuł z żeliwa przechodzi przez ręce co najmniej 15 rzemieślników dla zapewnienia jakości i wspaniałego francuskiego kunsztu. Dowiedz się więcej o naszej wiedzy specjalistycznej i innowacyjnym podejściu.
Jedna brytfanna na wszystkie Twoje ulubione przepisy
Dzięki swojej niezrównanej uniwersalności nasze brytfanny z łatwością zmieniają zwykłe składniki w niezwykłe dania, które wprawią w zachwyt. Niezależnie od tego, czy organizujesz spotkanie rodzinne, czy przygotowujesz kameralną kolację dla dwojga, potrzebujesz naszych brytfann, aby zrobić na gościach wrażenie.
Pieczone karczochy
i gnocchi ze szpinakiem
Czas smażenia: 50 minut
Poziom trudności: Łatwy
Brytfanny Le Creuset są dostępne w różnych rozmiarach i pojemnościach do opanowania każdej liczby przepisów i zadań kulinarnych – od naszego legendarnego emaliowanego żeliwa po znakomitą stal nierdzewną, a także nieprzywierającą powłokę. Wszystkie te brytfanny można myć w zmywarce, używać w piekarniku oraz na płytach gazowych, elektrycznych i indukcyjnych. Bez względu na to, którą brytfannę wybierzesz, sprawi ona radość w Twojej kuchni przez pokolenia.
Dowiedz się więcej o naszych brytfannach
Od porad dotyczących czyszczenia po specjalistyczne techniki gotowania — mamy mnóstwo treści dzięki którym odkryjesz pełnię możliwości brytfanny Le Creuset.