Nasze rzemiosło

Z naszego pieca
do Twojego piekarnika

Poznaj nasz proces produkcji i odkryj jak tworzymy
produkty, które służą całe życie
Image without a name
OD SKROMNYCH POCZĄTKÓW

Przepis na długie lata

Nasze żeliwne brytfanny są produkowane w znacznej części z żelaza i stali pochodzących z recyklingu, dzięki czemu są tak klasycznie wytrzymałe.
Image without a name
 

Surowiec jest topiony w piecu, a następnie wlewany do tygla zwanego „creuset”, od którego pochodzi nasza nazwa.

 

Po ochłodzeniu metalu nasi wykwalifikowani rzemieślnicy rozbijają piaskowe kokile, otrzymując nowo odlane brytfanny. Każde naczynie jest całkowicie unikalne, ponieważ forma jest rozkruszana po każdym użyciu. Piasek wykorzystuje się wielokrotnie, aby stworzyć tysiące 
nowych naczyń.

Image without a name
Image without a name
TWORZENIE IKON WZORNICTWA

Wykwalifikowane dłonie i spostrzegawcze oczy

Nasze brytfanny są poddawane wnikliwej kontroli na każdym etapie procesu, aby zapewnić wyjątkową jakość, trwałość i wydajność.
Image without a name
 

Każda brytfanna Le Creuset jest ręcznie kontrolowana przez 40 rzemieślników odpowiedzialnych za sprawdzenie każdej linii i każdego detalu.

Image without a name
 
Kolor to nasza specjalność i to on odróżnia nas od reszty! Mieszanie bogatych pigmentów do naszych brytfann jest wykonywane z najwyższą precyzją, aby zapewnić spójność. Oferujemy szeroki wybór unikalnych kolorów, aby można było je dopasować do każdego wnętrza bez względu na to, czy są to odważne barwy, czy neutralne odcienie monochromatyczne.
 
Naczynia są pokryte co najmniej dwiema warstwami emalii, aby chronić naczynie z zewnątrz i wewnątrz oraz aby dodać kolor. Następnie przesuwają się wzdłuż linii produkcyjnej do ręcznego wykończenia. 
Image without a name
Image without a name
 
Na samym końcu gotowe produkty są ręcznie sprawdzane i poddawane testom bezpieczeństwa, by zapewnić najwyższe standardy. Części zamienne, takie jak gałki i uchwyty, są dodawane w ostatniej fazie.