Nasze rzemiosło
Z naszego pieca
do Twojego piekarnika
Poznaj nasz proces produkcji i odkryj jak tworzymy
produkty, które służą całe życie
produkty, które służą całe życie
OD SKROMNYCH POCZĄTKÓW
Przepis na długie lata
Nasze żeliwne brytfanny są produkowane w znacznej części z żelaza i stali pochodzących z recyklingu, dzięki czemu są tak klasycznie wytrzymałe.
Surowiec jest topiony w piecu, a następnie wlewany do tygla zwanego „creuset”, od którego pochodzi nasza nazwa.
Po ochłodzeniu metalu nasi wykwalifikowani rzemieślnicy rozbijają piaskowe kokile, otrzymując nowo odlane brytfanny. Każde naczynie jest całkowicie unikalne, ponieważ forma jest rozkruszana po każdym użyciu. Piasek wykorzystuje się wielokrotnie, aby stworzyć tysiące nowych naczyń.
Każda brytfanna Le Creuset jest ręcznie kontrolowana przez 40 rzemieślników odpowiedzialnych za sprawdzenie każdej linii i każdego detalu.
Kolor to nasza specjalność i to on odróżnia nas od reszty! Mieszanie bogatych pigmentów do naszych brytfann jest wykonywane z najwyższą precyzją, aby zapewnić spójność. Oferujemy szeroki wybór unikalnych kolorów, aby można było je dopasować do każdego wnętrza bez względu na to, czy są to odważne barwy, czy neutralne odcienie monochromatyczne.
Naczynia są pokryte co najmniej dwiema warstwami emalii, aby chronić naczynie z zewnątrz i wewnątrz oraz aby dodać kolor. Następnie przesuwają się wzdłuż linii produkcyjnej do ręcznego wykończenia.
Na samym końcu gotowe produkty są ręcznie sprawdzane i poddawane testom bezpieczeństwa, by zapewnić najwyższe standardy. Części zamienne, takie jak gałki i uchwyty, są dodawane w ostatniej fazie.