- Mąka
Składniki
- 115 g cukru pudru + cukier puder do posypania
- 30 g mąki
- 100 g mielonych migdałów
- skórka ½ cytryny
- 3 duże białka jaj
- 1 łyżeczka wanilii
- 115 g masła roztopionego i ostudzonego
- 100 g świeżych malin
-
Przygotowanie
-
1Rozgrzać piekarnik do 180 ° C (termoobieg: 160 ° C, kuchenka gazowa: 4).
-
2Cukier puder i mąkę przesiać do średniej wielkości miski, aby usunąć wszelkie grudki. Następnie dodać zmielone migdały i skórkę z cytryny.
-
3Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy migdałowej z wanilią i roztopionym masłem. Dodać składniki i dokładnie wymieszać z ⅔ malin.
-
4Rozprowadzić masę równomiernie na 6 foremkach i przykryć pozostałymi malinami.
-
5Babeczki piec na środkowym ruszcie nagrzanego piekarnika przez 20-25 minut lub do momentu, gdy górna warstwa babeczek ugnie się pod lekkim naciskiem.
-
6Odstawić babeczki po wyjęciu z piekanika na kilka minut. Następnie wyjąć z formy. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.