- Mąka
Składniki
- 700 ml zimnej wody
- 20 g drożdży
- 900 g organicznej mąki pszennej
- 100 g grubej organicznej mąki pszennej
- 20 g soli
- 1 mała zielona cukinia pokrojona w 1 cm plastry
- 1 mała żółta cukinia pokrojona w 1 cm plastry
- Oliwa z oliwek
- 100 g koziego sera
- 1 łyżka świeżego tymianku
- 1 szczypta soli
-
Przygotowanie
-
1Wlać wodę do miski, dodać drożdże i mieszać, aż się rozpuści. Następnie dodać mąkę i sól.
-
2Zagniatać ciasto przez 10 do 12 minut. Następnie pozwolić mu wzrosnąć dwukrotnie. Zwilżyć ręce wodą i ugniatać ciasto.
-
3Następnie pozwolić mu wznieść się ponownie, aby podwoić jego rozmiar.
-
4Ustawić piekarnik na 210 ° C.
-
5Wyłożyć dno patelni papierem do pieczenia i dodać trochę oliwy z oliwek. Ponownie zagnieść ciasto, a następnie włożyć na patelnię.
-
6Pokroić plasterki cukinii w oliwie i doprawić solą i pieprzem.
-
7Następnie dodać je do ciasta. Niech ciasto wyrasta przez kolejne 30 do 40 minut i dodać więcej plasterków cukinii.
-
8Na koniec ułożyć kozi ser w kawałkach na chlebie. Posypać tymiankiem i płatkami soli i skropić oliwą z oliwek.
-
9Piec chleb przez 30 do 35 minut, aż stanie się złocisty i chrupiący.