Filety jagnięce smażone na patelni

TRUDNOŚĆ
Łatwy Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Do 30 min Do 30 min
CZAS GOTOWANIA
Do 30 min Do 30 min
PORCJE
1-2 1-2
Filety jagnięce smażone na patelni
Znany faworyt. Te soczyste filety jagnięce smażone na patelni w maśle i świeżych ziołach to szybka i smaczna kolacja.
Główne SKŁADNIKI
  • Mięso
DO TEGO PRZEPISU UWIELBIAMY UŻYWAĆ
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 2–3 filety jagnięce (60 g każdy)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Chilli (opcjonalnie)
  • Płatki soli lub gruboziarnista sól morska
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Przygotowanie

  • 1
    Usuń cienką srebrną skórę z filetów jagnięcych. Zmiażdż ząbek czosnku za pomocą tylnej części noża.
  • 2
    Podgrzej oliwę na patelni. Obsmaż filety jagnięce z czosnkiem i gałązkami rozmarynu przez dwie minuty. Dopraw płatkami soli i pieprzem, odstaw na chwilę i podaj.
  • 3
    Porada
  • 4
    Można również dodać łyżeczkę masła i roztopić ją przed odstawieniem mięsa. Wrzuć filety jagnięce do masła i pozwól aby przeszłym smakiem.