- Mięso
Składniki
- 2–3 filety jagnięce (60 g każdy)
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Chilli (opcjonalnie)
- Płatki soli lub gruboziarnista sól morska
- Świeżo zmielony czarny pieprz
-
Przygotowanie
-
1Usuń cienką srebrną skórę z filetów jagnięcych. Zmiażdż ząbek czosnku za pomocą tylnej części noża.
-
2Podgrzej oliwę na patelni. Obsmaż filety jagnięce z czosnkiem i gałązkami rozmarynu przez dwie minuty. Dopraw płatkami soli i pieprzem, odstaw na chwilę i podaj.
-
3Porada
-
4Można również dodać łyżeczkę masła i roztopić ją przed odstawieniem mięsa. Wrzuć filety jagnięce do masła i pozwól aby przeszłym smakiem.