Gnocchi z chorizo i pomidorami

TRUDNOŚĆ
Średni Średni
CZAS GOTOWANIA
Mniej niż 30 minut Mniej niż 30 minut
PORCJE
2-4 2-4
Gnocchi z chorizo i pomidorami
Główne SKŁADNIKI
  • Wieprzowina
DO TEGO PRZEPISU UWIELBIAMY UŻYWAĆ
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 2 łyżki czosnku w proszku
  • 250g Chorizo, w plasterkach
  • 150 ml białego wina wytrawnego
  • 450 ml śmietany
  • 2 puszki posiekanych pomidorów
  • 1 kg gnocchi
  • 250 g tartego parmezanu
  • 350 g świeżej bazylii, drobno posiekanej
  • sól i pieprz
  • Przygotowanie

  • 1
    Rozgrzać oliwę z oliwek w brytfannie i smażyć cebulę i czosnek, do czasu aż będą półprzezroczyste.
  • 2
    Dodać pokrojone chorizo do brytfanny i lekko je podsmażyć.
  • 3
    Dolać białe wino i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
  • 4
    Następnie dodać śmietanę, pomidory i gnocchi, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
  • 5
    Mieszać delikatnie i kontynuować gotowanie na wolnym ogniu, do czasu aż sos zgęstnieje.
  • 6
    Dodać parmezan, bazylię i przyprawy, wymieszać i podawać.