Gorąca biała cynamonowa czekolada z anyżem

TRUDNOŚĆ
Średni Średni
CZAS GOTOWANIA
Mniej niż 30 minut Mniej niż 30 minut
PORCJE
1-2 1-2
Gorąca biała cynamonowa czekolada z anyżem
Główne SKŁADNIKI
  • Nabiał
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 120 g białej czekolady
  • 200 ml śmietany
  • 400 ml mleka
  • 1 laska cynamonu
  • 1 anyż gwiaździsty
  • Przygotowanie

  • 1
    Mleko i śmietanę cały czas mieszając (przy pomocy trzepaczki) ugotować z anyżem gwiazdowym i laską cynamonu w rondlu.
  • 2
    Rondel zdjąć z ognia i dodać białą czekoladę w kawałkach. Mieszać, aż czekolada się rozpuści.
  • 3
    Wlać do filiżanek do cappuccino Le Creuset i natychmiast podać.
  • 4
    Według upodobania można dodatkowo udoskonalić gorącą czekoladę dodając bitą śmietanę i posypując cynamonem w proszku.