
Idealna jako dodatek do smażonych mięs lub jako dodatek do fajitas, kolorowa papryka i czerwona cebula są jeszcze lepsze, gdy są przygotowane na grillu. Perforacje w koszu kwadratowej płyty grillowej BBQ oznaczają, że można uzyskać smażony smak otwartego ognia bez utraty cienkich warzyw pod rusztami. Spróbuj użyć mieszanki pomarańczowej, czerwonej i żółtej papryki lub dowolnej kombinacji słodkiej lub ostrej papryki.
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 1 czerwona cebula, obrana i pokrojona w plasterki
- 1 żółta papryka, nasiona i pokrojone w szerokie paski
- 1 czerwona papryka, posiekana i pokrojona w szerokie paski
- 1 pomarańczowa papryka, posiana i pokrojona w szerokie paski
- Oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka chili w proszku
- Sól
-
Przygotowanie
-
1Rozgrzej grill do temperatury 260°C.
-
2Umieść cebulę i paprykę w dużej misce do mieszania i wymieszaj. Skrop oliwą z oliwek, aby lekko pokryć warzywa i przyprawić chili w proszku i solą.
-
3W międzyczasie umieść kosz do grillowania na grillu, aby podgrzać go przez 5 minut. Dodaj paprykę i cebulę do kosza i grilluj do miękkości i zwęglenia ze wszystkich stron, mieszając od czasu do czasu, około 8 minut.