Harry Potter™ i popcornowa impreza
TRUDNOŚĆ
Łatwy
Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Do 30 min.
Do 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Do 30 min.
Do 30 min.
PORCJE
2-4
2-4
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
Gotowanie staje się magiczną sztuką dzięki nowej kolekcji Le Creuset® x Harry Potter™, która otwiera świat pełen możliwości. Przykładem niech będzie pyszny kinowy przysmak, popcorn. Okrągła Harry Potter™ Okrągła Brytfanna Żeliwo lub Quidditch™ Okrągła Brytfanna Żeliwo zmienią zwykły przepis w iście oszałamiającą przekąskę. Przepis na popcorn nie jest skomplikowany i świetnie sprawdzi się jako przygoda kulinarna dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 3 łyżki oleju o wysokiej temperaturze dymienia
- 1/3 szklanki popcornu w ziarnach
NA WIERZCH
- Wybrana przyprawa
Słodycze
- Żelki w kolorach domów Hogwartu™
- Czekoladowe żaby, cukierki i mini pianki
- Żelki ślimaki, żelki misie i lukrecja
Przyprawy
- Mieszanka przypraw: ziołowo-czosnkowa, do taco lub owoców morza
- Ser parmezan lub cheddar
- Cukier cynamonowy
Chrupkości
- Krakersy serowe, precle i prażona kukurydza
- Chrupiące płatki zbożowe i precle
- Orzeszki o smaku wasabi
-
Przygotowanie
-
1Wlej 3 łyżki oleju do Okrągłej Brytfanny Żeliwnej na średnim ogniu.
-
2Wrzuć do oleju 3 ziarna na próbę, przykryj pokrywką i zaczekaj, aż zacznie strzelać. Wyjmij próbny popcorn z brytfanny.
-
3Wsyp 1/3 szklanki ziaren, przykryj i co jakiś czas potrząśnij Okrągłą Brytfanną Żeliwną, by zapobiec przypaleniu. Zmniejsz ogień, gdy usłyszysz, że ziarna zaczynają szybko strzelać. Zdejmij z ognia, gdy odstępy między strzelającymi ziarnami zwiększą się do około 2–3 sekund.
-
4A to nie wszystko. Niech wieczorny popcorn będzie jeszcze bardziej magiczny. Stwórz prawdziwy bar z posypkami do popcornu. Wystaw miski z różnymi przyprawami i posypkami, by kucharze w każdym wieku mogli stworzyć własne magiczne kombinacje. Oto nasze ulubione pomysły. Śmiało, skorzystaj z naszych sugestii i nie zapomnij, by podać też wystarczająco dużo stopionego masła do wymieszania.