Jak używać Cocotte Every

Jeśli regularnie gotujesz ziarna w swojej kuchni, niemal codziennie będziesz sięgać po nasz garnek do ryżu, Cocotte Every. Jest prosty w użyciu i zapewnia niemal niezawodne rezultaty. Wyjątkowa konstrukcja i uniwersalność tego garnka sprawią, że stanie się on ulubionym produktem w gospodarstwie domowym, nie tylko do przygotowywania ziaren. Dowiedz się więcej o tym wielofunkcyjnym garnku i o tym, jak go używać.

Image without a name

Dlaczego warto wybrać Cocotte Every?

Nasz Cocotte Every ma idealny kształt, rozmiar i funkcje, aby za każdym razem przygotować doskonale ugotowany ryż. Wysokie, zaokrąglone ścianki sprzyjają termoobiegowi i cyrkulacji wilgoci, podczas gdy stałe ciepło z emaliowanego żeliwa oraz równomierny rozkład wilgoci powodują, że każde ziarno jest pulchne. Wewnętrzna pokrywka z kamionki zapobiega wykipieniu się wody, które może wystąpić podczas gotowania ziaren w zwykłym garnku. Emaliowane czarne wnętrze nie wymaga wstępnego sezonowania i jest łatwe w czyszczeniu. Ponadto dzięki temu wygodnemu garnkowi – możesz cieszyć się zaletami biernego gotowania. Zacznij od podgrzania makaronu lub ziaren na płycie grzewczej, przykryj garnek pokrywką i pozwól na dalsze gotowanie przy wyłączonej płycie z użyciem ciepła resztkowego.

KUP TERAZ
Image without a name
 

Idealny ryż: Krok po kroku

Wykonaj poniższe kroki, aby przekonać się, jak łatwo za każdym razem przygotować puszysty, równomiernie ugotowany ryż.

Image without a name

Krok 1

Dokładnie opłucz ryż.

Image without a name

Krok 2

Dodaj ryż z wodą i przyprawami do Cocotte Every.

Image without a name

Krok 3

Podgrzej powoli płyn do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez 15–20 minut w zależności od rodzaju ziarna.

Image without a name

Krok 4

Pozostaw ryż do wystygnięcia na 10 minut, a następnie podawaj.

 

Jak ugotować ryż po japońsku

Szefowa kuchni i autorka książek kulinarnych Yuki Gomi pokazuje, jak przygotować idealnie kleisty ryż w Cocotte Every.

Jeden garnek, wiele zastosowań: Opanuj więcej technik

Chociaż Cocotte Every został zaprojektowany do gotowania najbardziej puszystego i równomiernie ugotowanego ryżu, to ma o wiele więcej zastosowań. Jego wyjątkowy kształt nadaje się do innych dań przygotowywanych tradycyjnie w naczyniach kuchennych z żeliwa – począwszy od zupy dla dwojga lub pieczenia po smażenie w głębokim oleju. Garnka można używać w piekarniku a także: piec w nim, utrzymywać ciepło potraw, a nawet odgrzewać resztki. Oto kilka pomysłów od czego zacząć.

Łącz i dopasowuj

Znajdź więcej ulubionych produktów w naszym asortymencie akcesoriów, które uzupełnią Twój Cocotte Every.