GOTOWANIE & PIELĘGNACJA

Jak czyścić produkty z wielowarstwowej stali nierdzewnej

Jedną z głównych zalet stosowania produktów ze stali nierdzewnej jest ich uniwersalność, trwałość i łatwość czyszczenia. Dlatego są one często preferowanym wyborem w kuchniach domowych i profesjonalnych, bo wytrzymują codzienne użytkowanie i wielokrotne mycie. Czyszczenie produktów ze stali nierdzewnej zajmuje tylko kilka minut i wymaga kilku prostych kroków.
Image without a name
Produkty z trójwarstwowej stali nierdzewnej i stali nierdzewnej Signature Le Creuset zaprojektowano z myślą o trwałości, wydajności i łatwości użytkowania. Trójwarstwowa konstrukcja zawiera aluminiowy rdzeń, który jest umieszczony między dwiema warstwami wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest piękna i stylowa, jak również niezwykle funkcjonalna oraz praktyczna w użyciu.
WYŚWIETL ASORTYMENT

Wskazówki dotyczące czyszczenia produktów z wielowarstwowej stali nierdzewnej

Produkty z trójwarstwowej stali nierdzewnej i stali nierdzewnej Signature Le Creuset można myć w zmywarce, ale zalecamy mycie ręczne. Aby wyczyścić produkty, wykonaj kilka prostych kroków:
Image without a name
#1. Przed czyszczeniem zaczekaj kilka minut, aż patelnia ostygnie.

#4. Do czyszczenia powierzchni nieprzywierających należy używać wyłącznie zalecanych ścierek. Nie używaj metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek/szczotek ani ściernych środków czyszczących, bo mogą one spowodować uszkodzenie.

#2. Używaj delikatnej nylonowej ścierki, szczotki lub gąbki do czyszczenia gorącą wodą z mydłem. Nie używaj bardzo szorstkich ścierek ani ściernych środków czyszczących, bo mogą one spowodować uszkodzenie.

#3. W przypadku produktów z powłoką nieprzywierającą zalecamy mycie ręczne gorącą wodą z mydłem, a nie mycie w zmywarce. Wydłuży to trwałość nieprzywierającej powłoki i poprawi wydajność gotowania.

#5. Dokładnie opłucz i osusz produkt po użyciu. Suszenie produktu zaraz po umyciu pomaga zapobiegać powstawaniu osadów mineralnych.

Poznaj asortyment