GOTOWANIE & PIELĘGNACJA
Jak czyścić produkty z wielowarstwowej stali nierdzewnej
Jedną z głównych zalet stosowania produktów ze stali nierdzewnej jest ich uniwersalność, trwałość i łatwość czyszczenia. Dlatego są one często preferowanym wyborem w kuchniach domowych i profesjonalnych, bo wytrzymują codzienne użytkowanie i wielokrotne mycie. Czyszczenie produktów ze stali nierdzewnej zajmuje tylko kilka minut i wymaga kilku prostych kroków.
Produkty z trójwarstwowej stali nierdzewnej i stali nierdzewnej Signature Le Creuset zaprojektowano z myślą o trwałości, wydajności i łatwości użytkowania. Trójwarstwowa konstrukcja zawiera aluminiowy rdzeń, który jest umieszczony między dwiema warstwami wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest piękna i stylowa, jak również niezwykle funkcjonalna oraz praktyczna w użyciu.
WYŚWIETL ASORTYMENT
Wskazówki dotyczące czyszczenia produktów z wielowarstwowej stali nierdzewnej
Produkty z trójwarstwowej stali nierdzewnej i stali nierdzewnej Signature Le Creuset można myć w zmywarce, ale zalecamy mycie ręczne. Aby wyczyścić produkty, wykonaj kilka prostych kroków:
#1. Przed czyszczeniem zaczekaj kilka minut, aż patelnia ostygnie.
#4. Do czyszczenia powierzchni nieprzywierających należy używać wyłącznie zalecanych ścierek. Nie używaj metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek/szczotek ani ściernych środków czyszczących, bo mogą one spowodować uszkodzenie.
#2. Używaj delikatnej nylonowej ścierki, szczotki lub gąbki do czyszczenia gorącą wodą z mydłem. Nie używaj bardzo szorstkich ścierek ani ściernych środków czyszczących, bo mogą one spowodować uszkodzenie.
#3. W przypadku produktów z powłoką nieprzywierającą zalecamy mycie ręczne gorącą wodą z mydłem, a nie mycie w zmywarce. Wydłuży to trwałość nieprzywierającej powłoki i poprawi wydajność gotowania.
#5. Dokładnie opłucz i osusz produkt po użyciu. Suszenie produktu zaraz po umyciu pomaga zapobiegać powstawaniu osadów mineralnych.
#4. Do czyszczenia powierzchni nieprzywierających należy używać wyłącznie zalecanych ścierek. Nie używaj metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek/szczotek ani ściernych środków czyszczących, bo mogą one spowodować uszkodzenie.
#2. Używaj delikatnej nylonowej ścierki, szczotki lub gąbki do czyszczenia gorącą wodą z mydłem. Nie używaj bardzo szorstkich ścierek ani ściernych środków czyszczących, bo mogą one spowodować uszkodzenie.
#3. W przypadku produktów z powłoką nieprzywierającą zalecamy mycie ręczne gorącą wodą z mydłem, a nie mycie w zmywarce. Wydłuży to trwałość nieprzywierającej powłoki i poprawi wydajność gotowania.
#5. Dokładnie opłucz i osusz produkt po użyciu. Suszenie produktu zaraz po umyciu pomaga zapobiegać powstawaniu osadów mineralnych.