Koktail Rainbow Paradise
TRUDNOŚĆ
Łatwy
Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Poniżej 30 min.
Poniżej 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 1 godziny
Poniżej 1 godziny
PORCJE
1-2
1-2
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
This sweet, summery cocktail will have you dreaming of paradise! Full of tropical flavours and topped up with sparkling wine, it is a great aperitif before your BBQ begins!
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 40 ml mocno gazowanej wody mineralnej lub wina musującego ewentualnie Prosecco
- 20 ml Blue Curacao
- 80 ml soku ananasowego lub pomarańczowego
- 40 ml rumu kokosowego Malibu
- 40 mililitrów grenadyny
- Kruszony lód lub kostki lodu
- Dodatkowo:
- Plastry cytryny lub pomarańczy do dekoracji
- Łyżka barmańska
-
Przygotowanie
-
1Wino musujące zabarwić Blue Curacao, delikatnie wymieszać i odłożyć. Sok ananasowy lub pomarańczowy wymieszać z Malibu.
-
2Duży kieliszek napełnić kostkami lodu i przelać do niego sok. Grenadynę wlać powoli do kieliszka, pomagając sobie łyżką. Ponieważ syrop jest gęstszy od soku, spłynie na dno kieliszka.
-
3Na koniec, jako ostatnią warstwę kolorystyczną, przelać po łyżce do kieliszka mieszankę z Blue Curacao. Ozdobić plastrem cytryny lub spiralką z pomarańczy i od razu podawać.