Morelowe kulki mocy
TRUDNOŚĆ
Łatwy
Łatwy
CZAS GOTOWANIA
Do 1 godz.
Do 1 godz.
PORCJE
2-4
2-4
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
Sięgnij po morelową kulkę mocy, pełną wartościowych składników, kiedy potrzeba Ci zastrzyku energii.
Główne SKŁADNIKI
- Owoce
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 150 g mieszanki orzechowej, na przykład nerkowców,
- migdałów lub orzechów laskowych
- 30 g sezamu
- 150 g suszonych moreli
- 1 łyżka syropu z agawy
- 3–4 łyżki wiórków kokosowych
-
Przygotowanie
-
1Upraż orzechy na średnim ogniu na patelni Le Creuset z wzmocnioną powłoką nieprzywierającą (bez tłuszczu), aż zaczną uwalniać aromat, a następnie wyjmij je z patelni i zostaw do przestygnięcia.
-
2Przełóż uprażone orzechy wraz z sezamem, morelami i syropem z agawy do rozdrabniacza i zmiksuj tak, by powstała zwarta mieszanka.
-
3Za pomocą łyżeczki uformuj małe kulki. Wysyp wiórki kokosowe na duży, płaski talerz i obtocz w nimi kulki. Przed podaniem schłodź kulki w lodówce przez 20 min.