96200724001000
96200724001000
Zaoszczędź 30% - Stwórz swój własny zestaw

Stwórz swój własny zestaw i zaoszczędź 30%, jeśli wydasz co najmniej 2500 zł na wybrane produkty*. Kup Teraz

*Oferta obejmuje żeliwo, 3-warstwowe naczynia ze stali nierdzewnej, 3-warstwowe naczynia ze stali nierdzewnej PLUS, nieprzywierające aluminium (wraz z pokrywkami), powłoką ceramiczną, formy do pieczenia z powłoką nieprzywierającą, czajniki i noże, z wyjątkiem zestawów naczyń. Rabat zostanie automatycznie uwzględniony w koszyku przy kwalifikujących się zakupach dokonanych od 1 września do 3 listopada 2024 roku. Nie łączy się z żadną inną ofertą. Le Creuset zastrzega sobie prawo do wcześniejszego zakończenia oferty bez uprzedzenia.

4,4 out of 5 Customer Rating
3-ply Garnek Stal Nierdzewna
Edytuj
949,00 zł
Zawiera VAT
Nasza lśniąca i elegancka trójwarstwowa brytfanna ze stali nierdzewnej świetnie nadaje się do przygotowywania różnych pysznych dań. Możesz przygotować w niej gulasz lub sos od podstaw, a nawet ugotować makaron. Pokrywka zatrzymuje wilgoć, smak i składniki odżywcze, by dania były smaczne i pożywne.
Cechy
  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96200724001000

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
5.3 L
Długość
34.5 cm
Szerokość:
26 cm
Wysokość:
15.9 cm
Głębokość:
11.7 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych, elektrycznych lub akumulatorowych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie.Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >