ES54102
ES54102

3-ply Plus Płytka Patelnia Stal Nierdzewna Nieprzywierająca

5 out of 5 Customer Rating
3-ply Plus Płytka Patelnia Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
Edytuj
  • Wybierz rozmiar
735,00 zł - 1.049,00 zł
Zawiera VAT
Ta płytka patelnia wykonana z lśniącej stali nierdzewnej o wyjątkowej, trójwarstwowej konstrukcji szybko i równomiernie rozprowadza ciepło, dzięki czemu doskonale sprawdza się podczas wszelkich codziennych zadań w kuchni. Powłoka nieprzywierająca umożliwia bezproblemowe mieszanie oraz obracanie i sprawia, że mycie jest niezwykle łatwe!
Cechy
  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nadają się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika, a nasze naczynia ze stali nierdzewnej Signature są bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

ES54102

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Gorący czajnik kładź na powierzchni odpornej na wysokie temperatury.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Aby chronić powierzchnię i zapobiec jej uszkodzeniu, należy używać wyłącznie na małym i średnim ogniu. Nigdy nie używać tego produktu na wysokiej temperaturze.

Czyszczenie

Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.

Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.

Aby wydłużyć żywotność nieprzywierającej powierzchni i zapewnić jej trwałe działanie, zalecamy mycie rąk w gorącej wodzie z mydłem. Długotrwałe używanie zmywarki może spowodować uszkodzenie nieprzywierającej powierzchni.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >