CI0184
CI0184
3,6 out of 5 Customer Rating
Brytfanna do Zapiekania Żeliwo
Edytuj
  • Wybierz rozmiar
1.129,00 zł - 1.319,00 zł
Zawiera VAT
Niewiele rzeczy zapewnia taką satysfakcję, jak obserwowanie przemiany składników, które wrzuciliśmy do piekarnika. Ta wszechstronna brytfanna z emaliowanego żeliwa pomoże Ci szybko przyrządzić ulubione potrawy. Prostokątny kształt sprawia, że świetnie nadaje się do wielu dań, od mięsa i ziemniaków po domowej roboty lasagne oraz crumble.
Cechy
  • Szybkie czyszczenie: emaliowane wnętrze w jasnym kolorze znacznie ułatwia mycie.

  • Uchwyt jak marzenie: nasze duże uchwyty umożliwiają bezproblemowe przestawianie naczynia z kuchenki do piekarnika lub na stół, nawet w rękawicach.

  • Naprawdę uniwersalne naczynie: używaj go w piekarniku, na kuchence, płycie indukcyjnej, a nawet pod grillem.

  • Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.

  • Nie za gorąco: gotuj na stałym, małym lub średnim ogniu, aby zadbać o żeliwo i uzyskać pyszne efekty.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

Materiał

Emaliowane Żeliwo

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

CI0184

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub innych akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. NIE UŻYWAJ noży lub przyborów metalowych, ponieważ mogą one zadrapać emaliowaną powierzchnię produktu.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj patelnię stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać duży ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Czyszczenie

Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.

Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.

Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.

Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >