CI5079
CI5079

Cassadou z Fenolowy Uchwytem Żeliwo

Colourful Black Friday
Kolorowe oferty na Black Friday od 22 listopada do 3 grudnia 2024 - zaoszczędź do 40% już teraz! Do wyczerpania zapasów. Le Creuset zastrzega sobie prawo do wcześniejszego zakończenia oferty bez wcześniejszego powiadomienia
3,8 out of 5 Customer Rating
Cassadou z Fenolowy Uchwytem Żeliwo
-30%
Edytuj
-30%
Price reduced from 1.185,00 zł to 829,50 zł
Zawiera VAT
Najniższa cena towaru w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 1.185,00 zł
Tradycyjny design z archiwów Le Creuset, cassadou został zainspirowany prowansalskimi gulaszami. Jest niezwykle wszechstronny i idealny do smażenia, duszenia lub gotowania na wolnym ogniu. Kopułowata pokrywka zatrzymuje smak, wspomagając ciągłą cyrkulację ciepła i wilgoci.
Cechy
  • Naprawdę uniwersalne naczynie: używaj go w piekarniku, na kuchence, płycie indukcyjnej, a nawet pod grillem.

  • Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.

  • Zatrzymują wilgoć: nasze dopasowane pokrywki pomagają zachować wilgoć i uwydatnić smak, by jedzenie było idealnie ugotowane.

  • Pomocna dłoń: Przydatny uchwyt ułatwia podnoszenie i przenoszenie między kuchenką, piekarnikiem a stołem.

Materiał

Emaliowane Żeliwo

Wyprodukowano w

Francja

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

25079262202422

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
3.6 L
Długość
43.8 cm
Szerokość:
27.7 cm
Wysokość:
15.3 cm
Głębokość:
7.7 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub innych akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. NIE UŻYWAJ noży lub przyborów metalowych, ponieważ mogą one zadrapać emaliowaną powierzchnię produktu.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj patelnię stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać duży ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Czyszczenie

Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.

Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.

Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.

Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.

Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >