ES54210a
ES54210a

Wkładka do Garnka do Makaronu Stal nierdzewna

5 out of 5 Customer Rating
26 cm
  • Wybierz swój Rozmiar
  • 26 cm
Wkładka do Garnka do Makaronu Stal nierdzewna
-40%
Edytuj
-40%
Price reduced from 575,00 zł to 349,00 zł
Zawiera VAT
Najniższa cena towaru w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 575,00 zł
Ta duża wkładka jest idealnym sposobem na odcedzenie wody po ugotowaniu makaronu. Połącz ją garnkiem ze stali nierdzewnej z pokrywką, aby błyskawicznie zagotować wodę i zaoszczędzić energię podczas gotowania. Ergonomiczne uchwyty sprawiają, że podnoszenie wkładki jest bezpieczne i łatwe.
Cechy
  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Portugalia

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96602726000000

Piekarnik
Piekarnik
Grill
Grill
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Długość
35 cm
Szerokość:
27.6 cm
Wysokość:
16.5 cm
Głębokość:
16.5 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Gorący czajnik kładź na powierzchni odpornej na wysokie temperatury.

Czyszczenie

Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.

Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.

Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >