- Chleb i Zboża
Składniki
- 40 g płatków owsianych
- 160 ml mleczka kokosowego (zachowaj 1 łyżkę do polania wierzchu)
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 40 g świeżych malin
- Skórka z ½ cytryny
- 10 g wiórków kokosowych do posypania
-
Przygotowanie
-
1Nagrzej piekarnik do temperatury 180°C/160°C (piekarnik z termoobiegiem), stopień 5 (piekarnik gazowy).
-
2Dodaj płatki owsiane, mleczko kokosowe, cynamon i 25 g malin do mini cocotte i nakryj pokrywką. Piecz w piekarniku przez 15 minut.
-
3Udekoruj wierzch świeżą skórką z cytryny, malinami, wiórkami kokosowymi i łyżką mleczka kokosowego. Najlepiej spożyć od razu po przyrządzeniu lub nakryć naczynie mini cocotte pokrywką i pozostawić na maksymalnie 10 minut — płatki owsiane utrzymają temperaturę.