- Kurczak
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
- szczypta soku z limonki
- 2-3 szczypiorki, pokrojone w cienkie pierścienie
- 2 jajka, ugotowane na twardo
- kilka nasion sezamu
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
- 3 łyżeczki imbiru, zmiażdżonego
- 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
- 900 ml bulionu z kurczaka
- 2 łyżki pasty miso
- 4 łyżki miodu
- 60 ml sosu sojowego
- 3 łyżki sosu teriyaki
- 2 łyżeczki suszonych płatków chili
- 300 g mieszanych grzybów
- 175 g makaronu jajecznego
-
Przygotowanie
-
1Umieścić kurczaka w brytfannie.
-
2Natrzeć olejem i dobrze doprawić.
-
3Piec w temperaturze 180 ° C przez 20 minut.
-
4Nalać oleju sezamowego do rondla i usmażyć czosnek, imbir i dymkę.
-
5Dodać pozostałe składniki ramen i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut.
-
6Jak tylko wszystko będzie gotowe, włóżyć do misek.
-
7Pokroić piersi z kurczaka na plasterki i rozłożyć je do misek.
-
8Dodać pozostałe dodatki i ciesz się swoim ramenem!