Zielony koktajl
TRUDNOŚĆ
Łatwy
Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Do 30 min.
Do 30 min.
PORCJE
1-2
1-2
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
- USUŃ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
- UDOSTĘPNIJ
- DRUKUJ
Odświeżający i intensywnie zielony koktajl, idealny do szklanek Le Creuset.
Główne SKŁADNIKI
- Owoce
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- ½ awokado
- 1 kawałek imbiru (ok. 20 g)
- Sok z cytryny
- 2 łodygi selera
- 200 g kawałków ananasa lub mango (świeżych lub mrożonych)
- 2 garście młodego szpinaku
- 1 garść białych winogron (ok. 70 g)
- 6 liści mięty, opcjonalnie
- 250 ml wody kokosowej
-
Przygotowanie
-
1Obierz połówkę awokado i imbir. Obierz łodygi selera i pokrój w małe kawałki. Włóż awokado, imbir, seler i mango do blendera. Umyj szpinak i również włóż do blendera. Dodaj ok. 250 ml wody kokosowej, by przykryła owoce.
-
2Na końcu dodaj trochę soku cytrynowego. Włącz blender i miksuj przez około 1–2 minuty. Przelej koktajl do szklanek. Podawaj od razu.