Dlaczego każda kuchnia potrzebuje żeliwnych naczyń 

 

Nasze emaliowane żeliwne naczynia, będące synonimem trwałej jakości, ponadczasowego stylu i wyśmienitego jedzenia, stały się obowiązkowym wyposażeniem kucharzy domowych na całym świecie. Te francuskie przedmioty dziedzictwa kulturowego stały się pamiątkami w wielu domach i są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Niezależnie od tego, czy jesteś o krok od zakupu pierwszego żeliwnego artykułu, czy też chcesz dodać następny do swojej kolekcji, oto kilka powodów, dla których warto to zrobić.   

Image without a name

Naczynia kuchenne, które wystarczą na całe życie

Nasze najwyższej jakości żeliwne naczynia ucieleśniają esencję kunsztu kulinarnego. Znane ze swojej trwałości żeliwo przetrwało próbę czasu jako niezbędne wyposażenie kuchni. Od 1925 roku wznieśliśmy ten prawie niezniszczalny materiał na nowy poziom doskonałości dzięki naszemu drobiazgowemu rzemiosłu i wyjątkowemu projektowi. Każdy egzemplarz żeliwnego naczynia kuchennego poddawany jest starannej obróbce przez wykwalifikowanych rzemieślników, co gwarantuje najwyższą jakość. Nasze zaangażowanie w piękny projekt, trwałość i doskonałe efekty pozwala na używanie uniwersalnych naczyń kuchennych i delektowanie się smakami ich wyśmienitych kreacji.

Uniwersalność: Kolor i projekt

Jako pierwsza marka kolorowych naczyń kuchennych, od samego początku naszej działalności dodajemy odrobinę koloru do kuchni na całym świecie. To, co zaczęło się jako jeden kolor, nasz charakterystyczny Płomienny, rozrosło się do tęczy kolorów. Ta bezkonkurencyjna gama kolorów łączy w sobie elegancję i nowoczesność, dopełniając każde wnętrze i zaspokajając każdy gust.

Oprócz koloru pasującego do każdej kuchni, mamy również kształt i rozmiar dla każdej techniki gotowania. Emaliowane żeliwne naczynia kuchenne doskonale nadają się do gotowania na wolnym ogniu, przyrumieniania i duszenia. Te techniki gotowania mają na celu wolne gotowanie żywności, aż będzie idealnie miękka, w oparciu o równomierne rozprowadzanie ciepła. Zatem niezależnie od przepisu, mamy odpowiedni artykuł z żeliwa.

Image without a name

Okrągła brytfanna żeliwo

Ten kultowy żeliwny garnek należy do naszych najbardziej uniwersalnych artykułów— idealny do wolno gotujących się zup i gulaszy, a jednocześnie stanowi alternatywę dla Twoich potrzeb pieczenia.

Image without a name

Garnek gourmet profesjonalny żeliwo

Ten nadający się dla początkujących garnek, dzięki szerokiemu i płytkiemu kształtowi, doskonale nadaje się do przyrumieniania i smażenia. Sprawdź go następnym razem, gdy zechcesz osiągnąć idealną karmelizację.

Image without a name

Patelnie żeliwne

Uniwersalność tego niezawodnego wyposażenia kuchni umożliwia smażenie na płycie grzewczej, a także pieczenie w piekarniku. Z czasem na wnętrzu czarnej emalii pojawia się patyna— – naturalnie występująca warstwa, która ułatwia uwalnianie jedzenia.

Image without a name

Płyte grillowe z żeliwa

Charakterystyczne wypukłe linie na naszych żeliwnych płytach grillowych dodają estetyki i służą praktycznemu celowi: pomagają odprowadzać tłuszcz z smażonej żywności, co zapewnia zdrowe i chrupiące efekty.

Popraw smaki przy pomocy żeliwnych naczyń

Nasze ponadczasowe rzemiosło zrewolucjonizowało sztukę kulinarną, pomagając zapewnić wyjątkowe efekty gotowania. Wiedząc, że kluczem do doskonałości kulinarnej jest kontrolowanie wymiany ciepła, produkujemy nasze emaliowane żeliwne naczynia, aby zagwarantować bezkonkurencyjne rozprowadzanie ciepła i wilgoci. Zapewnia to nienaganną konsystencję i smak każdego dania. Nasze dobrze dopasowane wypukłe pokrywki z wbudowanymi stabilizatorami zwiększają naszą piękną estetykę, a także pomagają zachować smak i wilgoć. Dla Ciebie oznacza to nieograniczone możliwości gotowania.

 

Przepisy z użyciem żeliwnych naczyń

Teraz, gdy znasz już nieograniczone możliwości tego materiału, czas zapoznać się z przepisami, które możesz przygotować w żeliwnych naczyniach kuchennych.

Image without a name

Zupa z pieczonej dyni z tymiankiem i serem Gruyere

Image without a name

Najlepsze risotto

Image without a name

Papryka nadziewana ryżem pomidorowym z grillowanym serem halloumi

Image without a name

Grillowany stek z podpłomykami