10-częściowy zestaw 3-ply ze stali nierdzewnej Ultimate

4,7 out of 5 Customer Rating
10-częściowy zestaw 3-ply ze stali nierdzewnej Ultimate
Edit
  • W magazynie
7.866,00 zł
Zawiera VAT
Wykonana z wysokiej jakości materiałów, trwała, trójwarstwowa konstrukcja z naszej gamy produktów ze stali nierdzewnej zapewnia szybkie nagrzewanie, oraz równomierne efekty gotowania. Odkryj najlepszy zestaw naczyń o różnych kształtach i rozmiarach, który wyposaży Cię we wszystkie niezbędne elementy do wypróbowania różnych przepisów i technik gotowania. Idealny prezent dla nowożeńców lub nowej kuchni – wszystkie elementy zestawu są odpowiednie do wszystkich płyt grzewczych i piekarników. Zestaw zawiera: Patelnię z powłoką nieprzywierającą 24 cm, Rondel 16 cm, Rondel 18 cm, saucepan 20 cm, Garnek na mleko 14 cm, Brytfannę 24 cm Wkładkę do Gotowania na Parze 20 cm, Brytfannę do zapiekania 35 cm, Garnek Gourmet 24 cm i Garnek do Mięs 20 cm.
3-ply Sateuse Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
53113240010550 Ilość: 1
3-ply Sateuse Stal Nierdzewna Nieprzywierająca -24 cm / 3.3L
Garnek do mięs z trójwarstwowej stali nierdzewnej z powłoką nieprzywierającą posiada zaokrąglone wnętrze oraz pochylone ścianki dla łatwiejszego mieszania. Idealnie sprawdzi się do dań, które wymagają stałego mieszania, o złożonym smaku, jak risotto. Trwała nieprzywierająca powłoka
Cechy
  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

53113240010550

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
3.3 L
Długość
34 cm
Szerokość:
26 cm
Wysokość:
12.7 cm
Głębokość:
8.25 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych lub elektrycznych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku o odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie. Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Gotowanie składników o niskiej temperaturze dymienia w wysokich temperaturach może powodować powstawanie plam na powierzchni produktu.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Aby chronić powierzchnię i zapobiec jej uszkodzeniu, należy używać wyłącznie na małym i średnim ogniu. Nigdy nie używać tego produktu na wysokiej temperaturze.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.

Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.

Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.

Aby wydłużyć żywotność nieprzywierającej powierzchni i zapewnić jej trwałe działanie, zalecamy mycie rąk w gorącej wodzie z mydłem. Długotrwałe używanie zmywarki może spowodować uszkodzenie nieprzywierającej powierzchni.

Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Garnek do Mięs Stal Nierdzewna
96200620001000 Ilość: 1
3-ply Garnek do Mięs Stal Nierdzewna -20 cm / 4L
Ta głęboka trójwarstwowa brytfanna ze stali nierdzewnej sprawi, że bez trudu ugotujesz najróżniejsze dania, od curry po risotto, domowe zupy czy klasyczne zapiekanki. Wielowarstwowa konstrukcja delikatnie i równomiernie rozprowadza ciepło oraz zapewnia znakomite efekty. A do tego wygląda tak świetnie, że można nawet serwować dania bezpośrednio z niej.
Cechy
  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96200620001000

Piekarnik
Piekarnik
Grill
Grill
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
4 L
Długość
30.4 cm
Szerokość:
22 cm
Wysokość:
16.8 cm
Głębokość:
12.8 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Rondel do Mleka Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
96201214001000 Ilość: 1
3-ply Rondel do Mleka Stal Nierdzewna Nieprzywierająca -14 cm / 1.3L
Podgrzej mleko, usmaż jajecznicę, podgrzej krem, ugotuj zupę albo sos dzięki temu trójwarstwowemu garnkowi do mleka ze stali nierdzewnej. Jest on na tyle wytrzymały, że można używać do mieszania w nim metalowych narzędzi. Wielowarstwowa konstrukcja równomiernie rozprowadza ciepło, co znacznie ułatwia gotowanie i gwarantuje przepyszne efekty.
Cechy
  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96201214001000

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
1.3 L
Długość
33 cm
Szerokość:
16 cm
Wysokość:
10.5 cm
Głębokość:
8.5 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych lub elektrycznych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku o odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie. Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Aby chronić powierzchnię i zapobiec jej uszkodzeniu, należy używać wyłącznie na małym i średnim ogniu. Nigdy nie używać tego produktu na wysokiej temperaturze.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Aby wydłużyć żywotność nieprzywierającej powierzchni i zapewnić jej trwałe działanie, zalecamy mycie rąk w gorącej wodzie z mydłem. Długotrwałe używanie zmywarki może spowodować uszkodzenie nieprzywierającej powierzchni.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Garnek Stal Nierdzewna
96200724001000 Ilość: 1
3-ply Garnek Stal Nierdzewna -24 cm / 5.3L
Nasza lśniąca i elegancka trójwarstwowa brytfanna ze stali nierdzewnej świetnie nadaje się do przygotowywania różnych pysznych dań. Możesz przygotować w niej gulasz lub sos od podstaw, a nawet ugotować makaron. Pokrywka zatrzymuje wilgoć, smak i składniki odżywcze, by dania były smaczne i pożywne.
Cechy
  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

10 lat

SKU

96200724001000

Piekarnik
Piekarnik
Grill
Grill
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
5.3 L
Długość
34.5 cm
Szerokość:
26 cm
Wysokość:
15.9 cm
Głębokość:
11.7 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych, elektrycznych lub akumulatorowych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie.Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
Wkładka do Gotowania na Parze Stal Nierdzewna
96202420000000 Ilość: 1
Wkładka do Gotowania na Parze Stal Nierdzewna -20 cm
Ta wkładka do gotowania na parze, wykonana z naszej wydajnej stali nierdzewnej, może być używana pojedynczo lub nawet jedna na drugiej, jeśli gotujesz większe ilości. Została zaprojektowana, by idealnie pasować do 3-ply rondla 20 cm z stali nierdzewnej oraz 3-ply garnka 20 cm. Można jej używać również jako durszlaka! Dzięki bocznym uchwytom podnoszenie jest łatwe i bezpieczne — nawet w rękawicach kuchennych.
Cechy
  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96202420000000

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Długość
28.5 cm
Szerokość:
22 cm
Wysokość:
11 cm
Głębokość:
10 cm
Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Czyszczenie

Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Rondel z Pokrywką i Uchwytem Pomocniczym Stal Nierdzewna
96200920001000 Ilość: 1
3-ply Rondel z Pokrywką i Uchwytem Pomocniczym Stal Nierdzewna -20 cm / 3.8L
Ten trójwarstwowy rondel ze stali nierdzewnej wyniesie Twoje codzienne gotowanie na wyższy poziom. Jest przyjemny w użytkowaniu, szybko się nagrzewa i możesz w nim gotować warzywa, ryż i makaron, nawet gdy się śpieszysz. Przylegająca pokrywka utrzymuje w środku wilgoć, smak i substancje odżywcze. Od sosu ze świeżych pomidorów po kremowy beszamel – naczynie to ułatwi przygotowanie każdego przepisu.
Cechy
  • Pomocna dłoń: Przydatny uchwyt ułatwia podnoszenie i przenoszenie między kuchenką, piekarnikiem a stołem.

  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96200920001000

Piekarnik
Piekarnik
Grill
Grill
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
3.8 L
Długość
45 cm
Szerokość:
22 cm
Wysokość:
16.2 cm
Głębokość:
12.2 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych, elektrycznych lub akumulatorowych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie.Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Rondel z Pokrywką i Uchwytem Pomocniczym Stal Nierdzewna
96200918001000 Ilość: 1
3-ply Rondel z Pokrywką i Uchwytem Pomocniczym Stal Nierdzewna -18 cm / 2.8L
Ten trójwarstwowy rondel ze stali nierdzewnej wyniesie Twoje codzienne gotowanie na wyższy poziom. Jest przyjemny w użytkowaniu, szybko się nagrzewa i możesz w nim gotować warzywa, ryż i makaron, nawet gdy się śpieszysz. Przylegająca pokrywka utrzymuje w środku wilgoć, smak i substancje odżywcze. Od sosu ze świeżych pomidorów po kremowy beszamel – naczynie to ułatwi przygotowanie każdego przepisu.
Cechy
  • Pomocna dłoń: Przydatny uchwyt ułatwia podnoszenie i przenoszenie między kuchenką, piekarnikiem a stołem.

  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

10 lat

SKU

96200918001000

Piekarnik
Piekarnik
Grill
Grill
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
2.8 L
Długość
42.9 cm
Szerokość:
20 cm
Wysokość:
15 cm
Głębokość:
11.1 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych, elektrycznych lub akumulatorowych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie.Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Patelnia Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
96200224001000 Ilość: 1
3-ply Patelnia Stal Nierdzewna Nieprzywierająca -24 cm
Podnieś poprzeczkę w swojej kuchni dzięki tej trójwarstwowej patelni ze stali nierdzewnej. To bardzo wszechstronny model, który przyda się w naprawdę wielu sytuacjach. Ułatwia też zdrowsze gotowanie – nieprzywierająca powłoka zapobiega przywieraniu jedzenia, więc możesz przygotowywać potrawy bez lub z niewielką ilością tłuszczu. Jest na tyle odporna i wytrzymała, że niestraszne jej metalowe przybory kuchenne.
Cechy
  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

10 lat

SKU

96200224001000

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
2.3 L
Długość
45.5 cm
Szerokość:
26 cm
Wysokość:
8.4 cm
Głębokość:
5 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych lub elektrycznych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku o odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie. Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Aby chronić powierzchnię i zapobiec jej uszkodzeniu, należy używać wyłącznie na małym i średnim ogniu. Nigdy nie używać tego produktu na wysokiej temperaturze.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Aby wydłużyć żywotność nieprzywierającej powierzchni i zapewnić jej trwałe działanie, zalecamy mycie rąk w gorącej wodzie z mydłem. Długotrwałe używanie zmywarki może spowodować uszkodzenie nieprzywierającej powierzchni.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Rondel z Pokrywką i Uchwytem Pomocniczym Stal Nierdzewna
96200916001000 Ilość: 1
3-ply Rondel z Pokrywką i Uchwytem Pomocniczym Stal Nierdzewna -16 cm / 1.9L
Ten trójwarstwowy rondel ze stali nierdzewnej wyniesie Twoje codzienne gotowanie na wyższy poziom. Jest przyjemny w użytkowaniu, szybko się nagrzewa i możesz w nim gotować warzywa, ryż i makaron, nawet gdy się śpieszysz. Przylegająca pokrywka utrzymuje w środku wilgoć, smak i substancje odżywcze. Od sosu ze świeżych pomidorów po kremowy beszamel – naczynie to ułatwi przygotowanie każdego przepisu.
Cechy
  • Pomocna dłoń: Przydatny uchwyt ułatwia podnoszenie i przenoszenie między kuchenką, piekarnikiem a stołem.

  • Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96200916001000

Piekarnik
Piekarnik
Grill
Grill
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
1.9 L
Długość
38.6 cm
Szerokość:
18 cm
Wysokość:
13.3 cm
Głębokość:
9.5 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych, elektrycznych lub akumulatorowych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie.Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >
3-ply Prostokątna Brytfanna do Zapiekania Stal Nierdzewna
96102270000000 Ilość: 1
3-ply Prostokątna Brytfanna do Zapiekania Stal Nierdzewna -35 cm / 5.5L
Ta stylowa trójwarstwowa brytfanna ze stali nierdzewnej świetnie sprawdzi się do przygotowywania niedzielnego obiadu i nie tylko. Zapewni Ci niesamowite efekty smażenia, pieczenia, gotowania i podgrzewania. Duży rozmiar pozwala na przygotowanie uczty, a uchwyty z obydwóch stron ułatwiają podnoszenie. Możesz korzystać z niej w piekarniku, a także na każdego rodzaju kuchence, łącznie z indukcyjną, dzięki czemu przygotujesz na niej pyszny sos z soków pozostałych z twojej pieczeni.
Cechy
  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96102270000000

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
5.5 L
Długość
35 cm
Szerokość:
25 cm
Wysokość:
7 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych, elektrycznych lub akumulatorowych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie.Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >