SS53109
SS53109

3-ply Patelnia Sauté z Pokrywką Stal Nierdzewna Nieprzywierająca

4,8 out of 5 Customer Rating
3-ply Patelnia Sauté z Pokrywką Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
Edytuj
799,00 zł
Zawiera VAT
Osiągnij profesjonalne efekty w domu dzięki naszej trójwarstwowej patelni sautè ze stali nierdzewnej. Jest idealna do smażenia warzyw, obsmażania mięsa, duszenia gulaszu i wielu innych zadań. Dzięki dużej głębokości doskonale sprawdza się w przygotowywaniu dań z sosem. Wystarczy nałożyć pokrywkę, aby zatrzymać wilgoć i uzyskać soczyste i pełne smaku danie.
Cechy
  • Pomocna dłoń: Przydatny uchwyt ułatwia podnoszenie i przenoszenie między kuchenką, piekarnikiem a stołem.

  • Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Stal Nierdzewna

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

96201420001000

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
1.9 L
Długość
39.1 cm
Szerokość:
22 cm
Wysokość:
11 cm
Głębokość:
7 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych lub elektrycznych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku o odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie. Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Aby chronić powierzchnię i zapobiec jej uszkodzeniu, należy używać wyłącznie na małym i średnim ogniu. Nigdy nie używać tego produktu na wysokiej temperaturze.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Aby wydłużyć żywotność nieprzywierającej powierzchni i zapewnić jej trwałe działanie, zalecamy mycie rąk w gorącej wodzie z mydłem. Długotrwałe używanie zmywarki może spowodować uszkodzenie nieprzywierającej powierzchni.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >