Azure, olśniewający, wyrazisty błękit
Nasza najnowsza oferta żywego, orzeźwiającego koloru Azure urzeka zmysły i uatrakcyjnia każde wnętrze. Zapewnij sobie poczucie spokoju, które pasuje do każdego wnętrza.
Odcień spokoju i wyrazistości.
Nowoczesny, hipnotyzujący głęboki błękit inspirowany jest lazurowymi wodami Morza Śródziemnego, a także ich zapachem i klimatem. Azure to doskonały dodatek do naszej palety kolorów– który przywołuje wspomnienia błękitnego nieba i głębi morza.
Poznaj Azure
Zapoznaj się z szeroką gamą naczyń do gotowania z emaliowanego żeliwa, kamionki do pieczenia i serwowania oraz akcesoriów kuchennych.
Piękno i wdzięk
Świeży odcień Azure płynnie wprowadza wyraziste kolory i idealnie dopasowuje się do istniejącej kolekcji Le Creuset. Rozbudź swoją kreatywność kolorem inspirowanym świeżością.
kup teraz
Podróż przez kraje śródziemnomorskie
Wnieś śródziemnomorski klimat do swojego domu inspirowany głębokim i orzeźwiającym odcieniem Azure.
PRZEPIS
Kuskus z suszonymi pomidorami i espetada z kurczaka
Puszysty kuskus jest idealnym uzupełnieniem tradycyjnych portugalskich szaszłyków. Podawaj go na stół w brytfannie.
PRZEPIS
Gicz jagnięca w stylu tagine z jogurtem ogórkowym
Przepełniona marokańskimi smakami gicz jagnięca jest bardzo delikatna i odchodzi od kości. Podawaj z płaskim chlebem.
PRZEPIS
Ciasto cytrynowo-tymiankowe
Ciasto, które równie dobrze sprawdza się podczas specjalnej okazji, jak i przy filiżance herbaty. Kandyzowane cytryny i syrop z tymianku są idealnym wykończeniem.
PRZEPIS
Bulion z pomidorów i limonki z gotowaną rybą
Ten pikantny bulion ma wyrazisty smak pomidorów i limonek. Nalej do misek i podawaj z grillowanymi wrapami z tortilli.
PRZEPIS
Kurczak śródziemnomorski z fasolką i oliwkami
Pyszna wersja klasycznego przepisu na pieczonego kurczaka w stylu śródziemnomorskim. Podawaj na gorąco w sosie z chrupiącym chlebem.
PRZEPIS
Grecka łopatka wieprzowa z makaronem orzo
Idealna rodzinna pieczeń przygotowana w owalnej brytfannie żeliwnej. Uzupełnij tę chrupiącą, soczystą wieprzowinę makaronem orzo, aby uzyskać pyszne danie na niedzielę.