CI1110
CI1110
Classic Collection

Cocotte Every z Wewnętrzną Pokrywką z Kamionki Żeliwo

5 out of 5 Customer Rating
Cocotte Every z Wewnętrzną Pokrywką z Kamionki Żeliwo
Edytuj
1.089,00 zł
Zawiera VAT
Przy japońskim stole po każdym posiłku mówi się „Gochisousama deshita!”.   Oznacza to „Dziękuję za ten cudowny posiłek!”. Brytfanna Every została zaprojektowana specjalnie z myślą o japońskiej tradycji gotowania ryżu. Dzięki swojej dużej głębokości oferuje dość pojemności, by można było w niej przygotować wiele różnych potraw. Zaokrąglony spód, wysokie ścianki i pokrywka w kształcie kopuły sprawią sprawiają, że tworzy się maksymalna konwekcja ciepła, a Twoje potrawy stają się smaczne jak nigdy. Wyjątkowy design obejmuje też wewnętrzną pokrywkę z kamionki, która zapobiega wykipieniu się wody z gotującego ryżu.
Cechy
  • Zawsze na chłodno: nasze gałki są odporne na wysokie temperatury (do 260°C) i zostały zaprojektowane tak, by zapewnić pewny chwyt przy podnoszeniu pokrywki, nawet w rękawicach.

  • Naprawdę uniwersalne naczynie: używaj go w piekarniku, na kuchence, płycie indukcyjnej, a nawet pod grillem.

  • Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.

  • Zatrzymują wilgoć: nasze dopasowane pokrywki pomagają zachować wilgoć i uwydatnić smak, by jedzenie było idealnie ugotowane.

  • To nie przelewki: pokrywka jest wyposażona w system wentylacji, który zapobiega kipieniu.

  • Nie za gorąco: gotuj na stałym, małym lub średnim ogniu, aby zadbać o żeliwo i uzyskać pyszne efekty.

  • Wyrafinowana prostota: zaprojektowany z myślą o idealnym gotowaniu ryżu i małych gabarytach.

  • Jedno do wszystkiego: dzięki wykonaniu z żeliwa to niezwykle wszechstronne naczynie zaspokoi wymagania zarówno szefa kuchni, jak i początkującego kucharza.

  • Wyjątkowy kształt brytfann Every sprawi, że Twoje potrawy będą smaczne jak nigdy dotąd, niezależnie od tego, czy przygotowujesz zupę, danie jednogarnkowe z makaronem, czy pieczesz chleb.

  • Starzenie z wdziękiem: emaliowane wnętrze wytwarza naturalną patynę o podobnych właściwościach co nieprzywierająca powłoka. Takie wykończenie zapobiega też przywieraniu jedzenia, dzięki czemu można używać mniej przypraw. Czyść produkt wyłącznie wodą, by umożliwić powstanie patyny.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

Materiał

Emaliowane Żeliwo

Wyprodukowano w

Francja

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

41110180900460

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Pojemność:
2 L
Długość
23 cm
Szerokość:
18.2 cm
Wysokość:
17.4 cm
Głębokość:
12.5 cm
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub innych akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. NIE UŻYWAJ noży lub przyborów metalowych, ponieważ mogą one zadrapać emaliowaną powierzchnię produktu.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj patelnię stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać duży ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Czyszczenie

Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.

Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.

Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.

Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.

Korpus brytfanny: Brytfanny z wbudowanymi uchwytami żeliwnymi i fenolowymi gałkami można myć w zmywarce. Jednak stałe zmywanie naczyń może prowadzić do stępienia emalii.

Pokrywka: pokrywy ze stali nierdzewnej i pokrętłami fenolowymi można myć w zmywarce. Pokrywki ze złotymi, opalizującymi, miedzianymi i czarnymi niklowanymi pokrętłami należy myć ręcznie, aby zachować ich wykończenie.

Konserwacja i Użytkowanie
Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >