Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
456 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Konfitowana kaczka z puree ziemniaczanym i podpieczonymi szalotkami
Eleganckie i klasyczne francuskie danie, które z pewnością będzie gwiazdą na stole. Wolno gotowane udka z kaczki, delikatne i pyszne, podawane z kremowym puree ziemniaczanym, zachwycające połączenie bogatych smaków i tekstur.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Mus cytrynowy z białej czekolady z ukrytym jagodowym środkiem
Ten elegancki przysmak składa się z soczystego musu z białej czekolady nasyconego aromatyczną cytryną, w którym ukryto rozkoszne jagody. Dopełnieniem są jagody, które dodają koloru i słodyczy.
UŻYWAMY
Foremka Wieża Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Świąteczna Beza Pavlova
Uczcij święta z tą Bezą Pavlova w kształcie choinki. Idealny deser, który zrobi wrażenie na gościach zebranych przy stole.
UŻYWAMY
Blacha do Pieczenia
Image without a name
PRZEPIS
Kaczka pieczona w gorzkich pomarańczach i szałwii
Do potraw na świątecznym stole dodaj szczyptę ekstrawagancji w postaci pieczonej, chrupiącej kaczki, pokrytej glazurą z marmolady z gorzkich pomarańczy.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Pieczone ziemniaki z czosnkiem konfitowanym
Złote, chrupiące ziemniaki polane oliwą z konfitowanego czosnku – od dziś będziesz przygotowywać pieczone ziemniaki tylko w ten sposób!
UŻYWAMY
Kwadratowa Brytfanna do Zapiekania Aluminium Nieprzywierające
Image without a name
PRZEPIS
Brukselka z chrupiącym boczkiem i parmezanem
Przysmażona na dużym ogniu brukselka z boczkiem i serem to idealny dodatek do następnej pieczeni. Resztki można nawet wykorzystać do przygotowania smacznej gratin.
UŻYWAMY
3-ply Plus Patelnia Sautè z Pokrywką i Uchwytem Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
Image without a name
PRZEPIS
Żurawina i łosoś glazurowany z jagodami
Ten prosty w przygotowaniu, ale imponujący łosoś będzie niesamowicie smacznym dodatkiem na świąteczny stół. Pięknie podany razem z mini porami smażonymi na maśle lub innymi, wybranymi przez Ciebie warzywami.
UŻYWAMY
Brytfanna do Zapiekania Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Pudding z gruszkami, imbirem i cynamonem
Ten deser – przygotowywany z duszonych gruszek, rozgrzewających przypraw i dużej ilości świeżego imbiru – jest doskonałą alternatywą dla bożonarodzeniowego puddingu.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Chleb na zakwasie
Chleb z brytfanny zawsze smakuje wybornie. Chleb na zakwasie jest również zdrowszy niż chleb drożdżowy. Ponieważ bakterie zawarte w zakwasie - zwłaszcza bakterie kwasu mlekowego - są dobre dla trawienia. Chleb na zakwasie zawiera również wiele naturalnych składników odżywczych.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Prosty chleb z garnka
Najprostszy chleb z garnka na świecie otrzymał tę nazwę nie bez powodu. Lista składników jest krótka, a ciasta nie trzeba zagniatać - palce pozostają czyste! Chleb jest wypiekany w taki sposób, aby miał przyjemną chrupiącą skórkę, a w środku był soczysty i puszysty. Przepis został opracowany we współpracy z Food Blog Grødgrisen.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Duszona biała fasola i koper włoski z zieleniną
Technika duszenia nie jest przeznaczona wyłącznie do mięsa. W tym przepisie ta sama zasada stosowana jest do przekształcenia skromnej, suszonej białej fasoli i warzyw w bogaty, wegetariański posiłek jednodaniowy – wystarczy pominąć ser (lub użyć jego wegańskiego zamiennika), aby uczynić go wegańskim. Czas gotowania może wydawać się długi, ale w większości przypadków nie wymaga pilnowania i jest niezbędny, aby finalne danie było kremowe i rozpływało się w ustach.
UŻYWAMY
Nieprzywierająca ceramiczna patelnia profesjonalna