PONADCZASOWY I NEUTRALNY
Meringue
Zainspirowany klasyczną bezą, kolor Meringue to odcień kości słoniowej, pasujący do wszystkiego.
PRZEGLĄDAJ ASORTYMENT
Jak sama nazwa wskazuje kolor Meringue to czysta elegancja. Gradient nabiera blasku i koloru ubitych białek, dodając jednocześnie odrobinę ciepłego odcienia, by uzyskać przyjemny dla oka efekt ombré.
Równowaga
Równoważący chłodne i ciepłe tony Meringue to idealna metafora do gotowania. Tworzy coś niesamowitego, co łączy w sobie równowagę smaków.
Przejrzyj asortyment
Odkryj Meringue
Spraw, aby Twoja kuchnia była spokojna, ale również stymulująca.
Poznaj kolor Meringue
Stworzony z myślą o spokojnych chwilach, Meringue zachęca do doceniania tego, co naprawdę się liczy – dobrze spędzonego czasu, dzielenia się jedzeniem, które odżywia umysł, ciało i duszę.
Czysta karta
Meringue, idealny jako samodzielny odcień lub w połączeniu z innymi ulubionymi produktami Le Creuset, wnosi prostotę wyrafinowania do serca Twojego domu. Może być stosowany jako akcent lub główny kolor – połącz go z delikatnymi, kojącymi tonami, aby stworzyć własną oazę w kuchni.
Odkryj Kolekcję
Zainspirowane pyszną bezą
Zaimponuj swoim gościom daniami inspirowanymi neutralną elegancją
PRZEPIS
Frittata ze szpinakiem i serem kozim podawana z pesto z pestek dyni
Do przygotowania tej frittaty, która doskonale sprawdza się jako lekkie danie lunchowe, użyj żeliwnego garnka Gourmet Le Creuset. Danie to jest pełne pożywnego szpinaku, smakowitego sera koziego i pesto z pestek dyni.
PRZEPIS
Tropikalna tarta z kremem cytrynowym i pieczonym kokosem
Nowoczesny wariant tradycyjnego cytrynowego ciasta bezowego zabierze Cię bezpośrednio do tropików pod względem smaku. Tarta jest pełna egzotycznych nut, takich jak marakuja i mango. Jest przygotowana na patelni grillowej z żeliwnej serii signature.
PRZEPIS
Słoneczne brzoskwinie z kremem amaretto i amarettini
Oven-poached peaches are erfect for serving individually to each guest at a dinner party, these peaches are tender and aromatic taking on the sweet, almond flavours of Disaronno. Topped with creamy mascarpone and crumbled amaretti biscuits, this dessert is packed full of flavour.
PRZEPIS
Ciasto cytrynowe z oliwą z oliwek
Sekret tego dnia tkwi w złotej prowansalskiej oliwie z oliwek. Dzięki temu wypiek ten to prawdziwa uczta, ciasto jest wilgotne, a jednocześnie cudownie lekkie. Połączenie aromatów oliwy z oliwek oraz cytryn i pomarańczy w puszystym cieście biszkoptowym z ułożonymi na nim plastrami świeżej cytryny i polewą cytrynową daje zapierający dech w piersiach deser.
PRZEPIS
Skandynawskie klopsiki z tagliatelle
Szwedzki klasyk ze smakami kuchni skandynawskiej spotyka się włoskim makaronem. Domowe klopsiki w cudownie lekkim kremowym sosie z białego wina i bulionu ze świeżym koperkiem i natką pietruszki. Podawać ze świeżym tagliatelle.