471 results
PRZEPIS
Gumbo z batatami i pieczoną papryką
Gumbo to danie jednogrankowe bardzo popularne i lubiane w południowej części USA, a w szczególności w Lousianie. Jego podstawą jest unikatowa mieszanka przypraw, której wędzony, głęboki i pełny aromat powoli przenika mięso i rosół podczas gotowania. Dzięki czerwonej i zielonej papryce danie nabiera barw, staje się atrakcyjne wizualnie i jest chętnie podawane podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Soulfood at its best!
PRZEPIS
Tajski kurczak z czerwonym curry
Danie to jest typowym tajskim czerwonym curry będącym eksplozją kolorów i smaków. Jest ono pełne słodkich, słonych i pikantnych smaków, które dopełnia dodatek kremowego mleka kokosowego. Aby uzyskać prawdziwy aromat i głębię smaku tej potrawy, warto spróbować samodzielnie wykonać tradycyjną tajską pastę curry.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Tęczowe sajgonki z dipem z orzeszkami ziemnymi
Żywe, świeże i chrupiące - te tęczowe sajgonki natychmiast przeniosą Cię w bardziej tropikalne miejsce! Gỏi cuốn, jak tradycyjnie nazywa się je w Wietnamie, to świeże sajgonki nadziewane chrupiącymi warzywami, wieprzowiną lub krewetkami. Razem ze słodko-słonym dipem z orzeszkami ziemnymi stanowią idealną przekąskę, ale mogą być również podawane jako przystawka lub orientalna przystawka.
PRZEPIS
Suflet czekoladowy
Cudownie bogata ciemna czekolada nadaje temu lekkiemu deserowi intensywny smak. Idealne zakończenie romantycznej, domowej kolacji przy świecach dla dwojga.
PRZEPIS
Zimowy Tort Szwarcwaldzki
A wonderful kirsch soaked cake with various layers of cherries and cream coated in chocolate bark.
UŻYWAMY
Tortownica
PRZEPIS
Gløgg
“Gløgg” is very popular around Christmas time where it is served for guests or drunk at Christmas markets.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
"Risalamande" - tradycyjny skandynawski deser świąteczny z puddingiem ryżowym
This Danish rice pudding is mixed with whipped cream, vanilla and chopped almonds and is made using rice pudding prepared the day before.
UŻYWAMY
3-ply Patelnia Sautè z Pokrywką i Dodadkowym Uchwytem Stal Nierdzewna
PRZEPIS
„Risengrød“ – tradycyjny skandynawski ryż na mleku z cynamonem, cukrem i masłem
Risengrød is a traditional Scandinavian rice pudding laced with sugar, cinnamon and butter for a decadent, comforting dessert often eaten throughout the winter months.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Szwedzki Lussekatter
Traditional Swedish saffron-spiced "S" buns.
UŻYWAMY
Blacha do Pieczenia
PRZEPIS
Terrina śródziemnomorska
This full-flavoured terrine is layered with sweet tomato sauce, melted mozzarella, and pan-fried aubergine.
UŻYWAMY
Forma do Pasztetu z Prasą Kamionka
PRZEPIS
Zapiekanka z jabłkiem i batatem
A Sweet Potato and Apple Casserole, which bakes perfectly in Le Creuset stoneware dish and can easily be served from oven to table.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo