452 results
PRZEPIS
Buddha bowl ze smażonym kalafiorem z curry i dynią piżmową
Budda Bowl (Miska Buddy) jest tradycyjnym daniem wegetariańskim serwowanym na jednym półmisku lub talerzu z wysokim brzegiem. Są to niewielkie porcje kilku składników, które można dobierać ze sobą według uznania. Buddha Bowl oparta jest na tradycyjnych indyjskich przyprawach oraz składnikach wegetariańskich i jest zdrowa, pełnowartościowa i aromatyczna.
UŻYWAMY
Miska do Sałatek Kamionka
PRZEPIS
Tagine z jagnięciny z morelami
Nazwa tego tradycyjnego dania z Bliskiego Wschodu pochodzi od garnka, w którym jest ono przyrządzane. Powolne gotowanie w tym naczyniu z wypukłą pokrywką przypominającą komin uwalnia niesamowity aromat, a mięso staje się cudownie kruche i soczyste. Taki tagine podawany jest z kuskusem, który nasiąka bogatym sosem. Suszone morele i cynamon nadają mu lekkiej słodyczy. Krótko mówiąc: wyborny posiłek i uczta dla całej rodziny.
UŻYWAMY
Tagine Żeliwo
PRZEPIS
Gumbo z batatami i pieczoną papryką
Gumbo to danie jednogrankowe bardzo popularne i lubiane w południowej części USA, a w szczególności w Lousianie. Jego podstawą jest unikatowa mieszanka przypraw, której wędzony, głęboki i pełny aromat powoli przenika mięso i rosół podczas gotowania. Dzięki czerwonej i zielonej papryce danie nabiera barw, staje się atrakcyjne wizualnie i jest chętnie podawane podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Soulfood at its best!
PRZEPIS
Tajski kurczak z czerwonym curry
Danie to jest typowym tajskim czerwonym curry będącym eksplozją kolorów i smaków. Jest ono pełne słodkich, słonych i pikantnych smaków, które dopełnia dodatek kremowego mleka kokosowego. Aby uzyskać prawdziwy aromat i głębię smaku tej potrawy, warto spróbować samodzielnie wykonać tradycyjną tajską pastę curry.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Tęczowe sajgonki z dipem z orzeszkami ziemnymi
Żywe, świeże i chrupiące - te tęczowe sajgonki natychmiast przeniosą Cię w bardziej tropikalne miejsce! Gỏi cuốn, jak tradycyjnie nazywa się je w Wietnamie, to świeże sajgonki nadziewane chrupiącymi warzywami, wieprzowiną lub krewetkami. Razem ze słodko-słonym dipem z orzeszkami ziemnymi stanowią idealną przekąskę, ale mogą być również podawane jako przystawka lub orientalna przystawka.
PRZEPIS
Ciasto czekoladowe z malinami
Maliny nadają temu bogatemu czekoladowemu ciastu charakteru. Można go jeść na ciepło jako deser lub na zimno jako ciasto.
PRZEPIS
Suflet czekoladowy
Cudownie bogata ciemna czekolada nadaje temu lekkiemu deserowi intensywny smak. Idealne zakończenie romantycznej, domowej kolacji przy świecach dla dwojga.
PRZEPIS
Czerwone aksamitne babeczki w kształcie serca z lukrem
Made in our non-stick coated Heart Muffin Tray our red velvet cupcakes are a stress free bake for the one you love. This romantic scarlet coloured cake with a hint of chocolate makes a perfect valentine's gift.
PRZEPIS
Mus z białej czekolady z kardamonem i malinami
Ten aksamitny mus z białej czekolady zyskuje odrobinę wyrafinowania dzięki dodaniu kardamonu, jest to wyjątkowe danie do podania jako deser.
PRZEPIS
Zimowy Tort Szwarcwaldzki
A wonderful kirsch soaked cake with various layers of cherries and cream coated in chocolate bark.
UŻYWAMY
Tortownica
PRZEPIS
Gløgg
“Gløgg” is very popular around Christmas time where it is served for guests or drunk at Christmas markets.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
"Risalamande" - tradycyjny skandynawski deser świąteczny z puddingiem ryżowym
This Danish rice pudding is mixed with whipped cream, vanilla and chopped almonds and is made using rice pudding prepared the day before.
UŻYWAMY
3-ply Patelnia Sautè z Pokrywką i Dodadkowym Uchwytem Stal Nierdzewna