Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
452 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Chleb ziemniaczany
Lekki i puszysty chleb z chrupiącą, idealnie wypieczoną złotą skórką najlepiej podawać na ciepło, posmarowany grubą warstwą solonego masła.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Odrywane bułeczki
Ta żeliwna brytfanna do pieczenia chleba przyda się do przygotowywania bułeczek jako przystawek lub na drugie śniadanie. Posyp według gustu sezamem lub makiem.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Focaccia
Ten włoski podpłomyk przypomina pizzę. Jest łatwy w przygotowaniu, pyszny i nie ma osoby, która mogłaby się mu oprzeć. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp dużą ilością soli morskiej.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Klasyczny chleb z rodzynkami
Mimo że ten słodkawy chleb z mięsistymi rodzynkami zazwyczaj podawany jest na śniadanie, to równie dobrze można przygotować z niego przepyszny pudding chlebowy, a nawet francuskie tosty.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Babka czekoladowo-pomarańczowa
Ta słodka babka o smaku czekoladowo-cytrusowym to doskonały dodatek do śniadania i brunchu. Wyśmienicie smakuje z filiżanką ulubionej herbaty lub kawy.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Brioche
Brioche to podobny do chleba francuski wypiek o dużej zawartości jajek i masła, które sprawiają, że ma on delikatną skórkę. Z tego przepisu powstaje 8 bułeczek do odrywania, które smakują wyśmienicie podawane z masłem i dżemem.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Zdrowe ciasto marchewkowe z polewą jogurtowo-miodową
Tradycyjne ciasto marchewkowe w dietetycznej wersji z mąki migdałowej z polewą jogurtowo-miodową. Na zdrowie!
UŻYWAMY
Kwadratowa Forma do Tarty
Image without a name
PRZEPIS
Curry z ciecierzycy i jarmużu
Pyszne i pożywne. Curry z ciecierzycy, jarmużu i aromatycznych przypraw to wysokobiałkowe danie doskonale nadające się do podawania w ciągu tygodnia.
UŻYWAMY
Sauteuse ze Szklaną Pokrywką Aluminium Nieprzywierające
Image without a name
PRZEPIS
Zupa z cukinii i groszku z salsą miętowo-migdałową
Podawaj tę zupę pełną superfood jako przystawkę lub lekkie danie lunchowe. Salsa miętowo-migdałowa nadaje tej kremowej zupie doskonałą chrupiącą teksturę.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Imbirowo-pieprzowe curry z kurczakiem, ciecierzycą i jarmużem
To doskonałe danie na kolację w ciągu tygodnia najlepiej podawać z aromatycznym ryżem basmati lub ciepłym chlebem roti, aby wydobyć wszystkie smaki. Ciecierzyca i jarmuż dodają wartości odżywczej temu daniu, którego nie sposób nie wypróbować.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Tajska sałatka z wołowiny z sosem z marynowanych jagód goji, nerkowców i imbiru
Soczysty stek z antrykotu z marynowanymi jagodami goji i sosem z nerkowców i imbiru sprawia, że ta tajska sałatka z wołowiny to pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu danie lunchowe.
UŻYWAMY
Płytka Prostokątna Płyta Grillowa Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Frittata ze szpinakiem i serem kozim podawana z pesto z pestek dyni
Do przygotowania tej frittaty, która doskonale sprawdza się jako lekkie danie lunchowe, użyj żeliwnego garnka Gourmet Le Creuset. Danie to jest pełne pożywnego szpinaku, smakowitego sera koziego i pesto z pestek dyni.
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo