Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
456 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Kotlety jagnięce marynowane w maślance z piklowaną cebulą i raitą
Marynowanie kotletów jagnięcych w maślance wydobywa smak i zapewnia jeszcze bardziej delikatną konsystencję mięsa. Pozwól, by tłuszcz jagnięcy wytopił się na płycie grillowej, by mięso było idealnie chrupiące.
UŻYWAMY
Płytka Prostokątna Płyta Grillowa Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Grillowane krewetki z tostami z awokado
Tradycyjny przysmak w nowej odsłonie. Smażenie krewetek w skorupkach pozwala wydobyć pełnię smaku, podobnie jak przy smażeniu mięsa z kością. Wyglądają też bardzo apetycznie, a ich mięso jest soczyste.
UŻYWAMY
Głęboka Patelnia Grillowa Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Grillowane owoce pestkowe z sałatką z brokułów
Wyśmienity lunch na świeżym powietrzu. Grillowanie brzoskwiń karmelizuje naturalne cukry i wzmacnia ich smak. Świetnie pasują do delikatnej burraty, ale także słonego halloumi pokrojonego w kostkę.
UŻYWAMY
Prostokątna Płyta Grillowa Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Chleb z sezamem
Ten posypany sezamem chleb o brązowej skórce to doskonały dodatek do każdego posiłku.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Chleb ziemniaczany
Lekki i puszysty chleb z chrupiącą, idealnie wypieczoną złotą skórką najlepiej podawać na ciepło, posmarowany grubą warstwą solonego masła.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Odrywane bułeczki
Ta żeliwna brytfanna do pieczenia chleba przyda się do przygotowywania bułeczek jako przystawek lub na drugie śniadanie. Posyp według gustu sezamem lub makiem.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Focaccia
Ten włoski podpłomyk przypomina pizzę. Jest łatwy w przygotowaniu, pyszny i nie ma osoby, która mogłaby się mu oprzeć. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp dużą ilością soli morskiej.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Klasyczny chleb z rodzynkami
Mimo że ten słodkawy chleb z mięsistymi rodzynkami zazwyczaj podawany jest na śniadanie, to równie dobrze można przygotować z niego przepyszny pudding chlebowy, a nawet francuskie tosty.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Babka czekoladowo-pomarańczowa
Ta słodka babka o smaku czekoladowo-cytrusowym to doskonały dodatek do śniadania i brunchu. Wyśmienicie smakuje z filiżanką ulubionej herbaty lub kawy.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Brioche
Brioche to podobny do chleba francuski wypiek o dużej zawartości jajek i masła, które sprawiają, że ma on delikatną skórkę. Z tego przepisu powstaje 8 bułeczek do odrywania, które smakują wyśmienicie podawane z masłem i dżemem.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Zdrowe ciasto marchewkowe z polewą jogurtowo-miodową
Tradycyjne ciasto marchewkowe w dietetycznej wersji z mąki migdałowej z polewą jogurtowo-miodową. Na zdrowie!
UŻYWAMY
Kwadratowa Forma do Tarty
Image without a name
PRZEPIS
Curry z ciecierzycy i jarmużu
Pyszne i pożywne. Curry z ciecierzycy, jarmużu i aromatycznych przypraw to wysokobiałkowe danie doskonale nadające się do podawania w ciągu tygodnia.
UŻYWAMY
Sauteuse ze Szklaną Pokrywką Aluminium Nieprzywierające