Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
456 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Pieczony halibut z chimichurri i cytrusowym sosem winegret
Pikantny, cytrusowy winegret i sos ziołowy doskonale uzupełniają smak halibuta w tym cudownie prostym i eleganckim przepisie. Szybko się robi, dzięki czemu idealnie nadaje się na kolację w tygodniu, ale jest również wystarczająco imponujący, aby zaskoczyć gości, gdy zostanie podany przy stole w Formie do Ryby Le Creuset. Jeśli brakuje Ci czasu, kup dobrej jakości pesto w sklepie, lub przygotuj własne, używając świeżych ziół z ogrodu.
UŻYWAMY
Forma do Pieczenia Ryb
Image without a name
PRZEPIS
Ceviche z krewetek z cytrusami, rzodkiewką i marynowaną czerwoną cebulą
Kolorowe ceviche z krewetkami, składające się z trzech rodzajów cytrusów i pikantnej marynowanej cebuli, jest idealną letnią przekąską. W naszej wersji krewetki są krótko gotowane, aby zapewnić ich jędrność, a następnie łączone z pomarańczą, grejpfrutem i limonką, aby uzyskać słodko-kwaśną mieszankę cytrusów. Po dodaniu rzodkiewki dla chrupkości i pieczonej czerwonej papryki dla ziemistej słodyczy podaje się je wraz z chrupiącymi chipsami z bananów do maczania. Ceviche najlepiej smakuje schłodzone – przechowuj je pod przykryciem w Formie do Pieczenia Ryb w lodówce, aż będzie gotowe do podania. Kamionka pozostanie zimna na stole, utrzymując ceviche w idealnej temperaturze do podawania.
UŻYWAMY
Forma do Pieczenia Ryb
Image without a name
PRZEPIS
Łosoś cytrynowo-koperkowy z zieloną fasolką i sezamem
Forma do Ryby Le Creuset ułatwia pieczenie delikatnych i aromatycznych ryb, takich jak filet z łososia. Cytryna, imbir i czerwona papryka nadają łososiowi pikantnego smaku, a kokos i sezam dodają orzechowy akcent. Pieczona fasolka szparagowa razem z łososiem stanowią prosty, zdrowy i pyszny, jednodaniowy posiłek.
UŻYWAMY
Forma do Pieczenia Ryb
Image without a name
PRZEPIS
Łatwy przepis na chleb na zakwasie
Ten łatwy przepis na chleb na zakwasie jest idealny dla początkujących. Stworzysz doskonały bochenek o wyjątkowym smaku z nieco twardszą skórką.
UŻYWAMY
Brytfanna do pieczenia chleba Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Spaghetti z pesto i zielonym groszkiem
To jednogarnkowy przepyszny obiad, który można przygotować w mniej niż 30 minut. Zalecamy użycie mrożonego groszku i pesto z bazylii ze sklepu.
UŻYWAMY
3-ply Garnek do Mięs Stal Nierdzewna
Image without a name
PRZEPIS
Klopsiki wieprzowe w sosie teriyaki
Przepyszny, lepki, słony i słodki — ten przepis spełnia wszystkie oczekiwania względem obiadu. Najlepsze jest to, że to danie jednogarnkowe, dzięki czemu możesz rozkoszować się znakomitymi smakami od początku do końca.
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Gnocchi z karczochami i szpinakiem
Znakomite jednogarnkowe gnocchi, które najlepiej smakuje prosto z piekarnika. Nasza wersja tego klasycznego przepisu to świetny sposób na rozkoszowanie się ulubionymi serami. Możesz dodać trochę sera pleśniowego lub ricotty.
UŻYWAMY
Sauteuse ze Szklaną Pokrywką Aluminium Nieprzywierające
Image without a name
PRZEPIS
Puttanesca z kalafiorem i bakłażanami
Przygotuj się na zaskoczenie naszym pokrzepiającym sosem puttanesca. W wersji bezmięsnej po prostu nie dodawaj anchois.
UŻYWAMY
Patelnia z drewnianym uchwytem Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Ciasto z karmelizowanymi brzoskwiniami
Ciesz się świeżo upieczonym ciastem prosto z piekarnika — niewiele rzeczy daje tyle satysfakcji. Szybki i przepyszny deser z wierzchem przypominającym biszkopt i karmelizowanymi brzoskwiniami, które idealnie komponują się ze śmietaną lub kremem.
UŻYWAMY
Zestaw 4 Mini Cocotte Petits Fours
Image without a name
PRZEPIS
Trufle czekoladowe na 3 sposoby
Gdy raz posmakujesz domowych trufli, nie skusisz się już na te ze sklepu. Uwolnij swoją inwencję twórczą, eksperymentując z wyjątkowymi zestawami smaków. Nadają się też świetnie na prezent razem z naszymi zestawami La Collection Petits Fours.
UŻYWAMY
Zestaw 4 Misek do Musli Petits Fours
Image without a name
PRZEPIS
Tarta migdałowa z malinami
Ten pyszny deser nadaje się idealnie na niedzielny podwieczorek. Tak samo dobry następnego dnia. Po prostu pokrój na porcje oraz podgrzej w piekarniku przez kilka minut i podawaj z serkiem mascarpone lub lodami waniliowymi.
UŻYWAMY
Patelnia do Smażenia i Serwowania Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Spanakopita
Niezwykle łatwy do przygotowania posiłek, który świetnie nadaje się też do gotowania na później. Resztki są pyszne i można je zapakować na zimno następnego dnia do pudełka na lunch. Przygotuj dwa razy więcej szpinaku i zamroź połowę do wykorzystania następnym razem.
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo