452 results
PRZEPIS
Coq au Vin
Ten klasyczny kurczak po francusku, pełen głębokich, zróżnicowanych smaków, jest zwycięskim przepisem gdy próbujesz zrobić wrażenie na gościach.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Tradycyjne cannelé z Bordeaux
Cannelé to klasyczny przysmak z portowego Bordeaux, o smaku rumu i wanilii.
UŻYWAMY
Forma na 12 Cannelé
PRZEPIS
Paryskie mini cannelé
Idealnie drobne, te smakowite cannelé to idealna przystawka na każdą okazję.
PRZEPIS
Bourguignon wołowy
Ten tradycyjny francuski gulasz wołowy, znany również jako bœuf bourguignon, jest duszony w czerwonym winie, co daje niezwykle apetyczne rezultaty. Podawaj z purée ziemniaczanym, by zapewnić prawdziwie przepyszne doświadczenie.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Ratatouille Provençale
Ten kultowy gulasz pochodzący z południa Francji jest pełen smacznych, odżywczych warzyw. Tradycyjnie jada się go w lecie.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Tagine z kurczaka po marokańsku
Kuchnia północnoafrykańska słynie z łączenia owoców z mięsem, drobiem, rybami i ostrymi marynatami, przy czym dania nie są zbyt słodkie. Tak jak w przypadku zapiekanek, smak wielu dań tagine naprawdę jest lepszy, gdy są one przygotowywane dzień wcześniej.
UŻYWAMY
Tagine Żeliwo
PRZEPIS
Anticuchos de Pulpo
Anticuchos de Pulpo: kolorowe przysmaki z Peru
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Japanese Tonjiru
Japanese Tonjiru: Arigato z Twoich kubków smakowych
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo