Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
452 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Buddha bowl ze smażonym kalafiorem z curry i dynią piżmową
Budda Bowl (Miska Buddy) jest tradycyjnym daniem wegetariańskim serwowanym na jednym półmisku lub talerzu z wysokim brzegiem. Są to niewielkie porcje kilku składników, które można dobierać ze sobą według uznania. Buddha Bowl oparta jest na tradycyjnych indyjskich przyprawach oraz składnikach wegetariańskich i jest zdrowa, pełnowartościowa i aromatyczna.
UŻYWAMY
Miska do Sałatek Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Tagine z jagnięciny z morelami
Nazwa tego tradycyjnego dania z Bliskiego Wschodu pochodzi od garnka, w którym jest ono przyrządzane. Powolne gotowanie w tym naczyniu z wypukłą pokrywką przypominającą komin uwalnia niesamowity aromat, a mięso staje się cudownie kruche i soczyste. Taki tagine podawany jest z kuskusem, który nasiąka bogatym sosem. Suszone morele i cynamon nadają mu lekkiej słodyczy. Krótko mówiąc: wyborny posiłek i uczta dla całej rodziny.
UŻYWAMY
Tagine Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Gumbo z batatami i pieczoną papryką
Gumbo to danie jednogrankowe bardzo popularne i lubiane w południowej części USA, a w szczególności w Lousianie. Jego podstawą jest unikatowa mieszanka przypraw, której wędzony, głęboki i pełny aromat powoli przenika mięso i rosół podczas gotowania. Dzięki czerwonej i zielonej papryce danie nabiera barw, staje się atrakcyjne wizualnie i jest chętnie podawane podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Soulfood at its best!
Image without a name
PRZEPIS
Tajski kurczak z czerwonym curry
Danie to jest typowym tajskim czerwonym curry będącym eksplozją kolorów i smaków. Jest ono pełne słodkich, słonych i pikantnych smaków, które dopełnia dodatek kremowego mleka kokosowego. Aby uzyskać prawdziwy aromat i głębię smaku tej potrawy, warto spróbować samodzielnie wykonać tradycyjną tajską pastę curry.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Tęczowe sajgonki z dipem z orzeszkami ziemnymi
Żywe, świeże i chrupiące - te tęczowe sajgonki natychmiast przeniosą Cię w bardziej tropikalne miejsce! Gỏi cuốn, jak tradycyjnie nazywa się je w Wietnamie, to świeże sajgonki nadziewane chrupiącymi warzywami, wieprzowiną lub krewetkami. Razem ze słodko-słonym dipem z orzeszkami ziemnymi stanowią idealną przekąskę, ale mogą być również podawane jako przystawka lub orientalna przystawka.
Image without a name
PRZEPIS
Ciasto czekoladowe z malinami
Maliny nadają temu bogatemu czekoladowemu ciastu charakteru. Można go jeść na ciepło jako deser lub na zimno jako ciasto.
Image without a name
PRZEPIS
Suflet czekoladowy
Cudownie bogata ciemna czekolada nadaje temu lekkiemu deserowi intensywny smak. Idealne zakończenie romantycznej, domowej kolacji przy świecach dla dwojga.
Image without a name
PRZEPIS
Czerwone aksamitne babeczki w kształcie serca z lukrem
Made in our non-stick coated Heart Muffin Tray our red velvet cupcakes are a stress free bake for the one you love. This romantic scarlet coloured cake with a hint of chocolate makes a perfect valentine's gift.
Image without a name
PRZEPIS
Mus z białej czekolady z kardamonem i malinami
Ten aksamitny mus z białej czekolady zyskuje odrobinę wyrafinowania dzięki dodaniu kardamonu, jest to wyjątkowe danie do podania jako deser.
Image without a name
PRZEPIS
Zimowy Tort Szwarcwaldzki
A wonderful kirsch soaked cake with various layers of cherries and cream coated in chocolate bark.
UŻYWAMY
Tortownica
Image without a name
PRZEPIS
Gløgg
“Gløgg” is very popular around Christmas time where it is served for guests or drunk at Christmas markets.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo