471 results
PRZEPIS
Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą
Napełnij duże muszle makaronowe farszem z kremowej ricotty i szpinaku, i przygotuj pyszne danie bezmięsne. Ta złocista, makaronowa zapiekanka to świetny pomysł na kolację.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
PRZEPIS
Pyszny chleb
Chleb najlepiej upiec w żeliwnej brytfannie. Bo w niej staje się pyszny i ma chrupiącą skórkę. Ciasta na chleb w tym przepisie nie trzeba wyrabiać. Przygotowanie jest bardzo łatwe. Ten przepis jest przeznaczony dla brytfanny o wielkości 24 cm (4,2 l). Jeśli używasz innego rozmiaru, pamiętaj, że czas pieczenia może wymagać wydłużenia lub skrócenia.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Focaccia z cytryną i tymiankiem
Wspaniały włoski podpłomyk, który łączy w sobie ziemisty smak świeżego tymianku z rześkim aromatem cytryny. Ciasto na focaccię nasączane jest oliwą z oliwek, co zapewnia delikatny miękisz i chrupiącą skórkę. Posypana skórką z cytryny, listkami tymianku i solą morską w płatkach jest idealnym dodatkiem do zup, sałatek lub spożywana jako samodzielny przysmak.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
PRZEPIS
Zrazy z antrykotu
Soczysta pieczeń bez kości z antrykotu. Marynowana dla zachowania kruchości i pokryta aromatyczną skórką z pieprzu i ziół pieczeń pieczona jest w piekarniku na złoty kolor i przyrządzana na wolnym ogniu. Leżakowanie przed pokrojeniem zapewnia soczystość i doskonałe upieczenie. To danie idealne na święta i uroczyste kolacje!
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Chlebek bananowy
To jeden z najłatwiejszych do zrobienia chlebków bananowych. Wilgotny, pyszny chleb można podawać z solonym masłem prosto z piekarnika.
UŻYWAMY
Prostokątna Mała Forma do Pieczenia
PRZEPIS
Muffinki czekoladowe z nutą orzechów laskowych
Doskonały pomysł na weekendowy wypiek, łatwy do zrobienia z dziećmi. Te warte grzechu muffinki najlepiej zjeść tego samego dnia lub przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, a przed podaniem lekko podgrzać.
UŻYWAMY
Forma na 12 Muffinów
PRZEPIS
Serowo-bekonowe twisty z ciasta francuskiego
Oto idealne przekąski, które można przygotować dla niezapowiedzianych gości. Wymieszaj i połącz nadzienie według własnych upodobań. Pamiętaj, aby dla uzyskania dodatkowego smaku użyć wyrazistego sera.
UŻYWAMY
Blacha do Pieczenia
PRZEPIS
Quiche z pieczoną dynią piżmową, szałwią i fetą
Obfite nadzienie z karmelizowanej dyni piżmowej i słonej fety sprawiają, że wypiek ten idealnie nadaje się jako poczęstunek na spotkaniu. To, co zostanie, możesz następnego dnia zjeść na lunch w biurze lub drugie śniadanie w szkole.
UŻYWAMY
Forma do Quiche i Tarty
PRZEPIS
Sernik cytrynowy
Klasyczny sernik to ulubieniec wszystkich gości. Tuż przed podaniem dodaj do niego truskawek lub jagodowego coulis.
UŻYWAMY
Tortownica
PRZEPIS
Sałatka Caprese z pieczonymi brzoskwiniami
Klasyczna Caprese w nowej odsłonie. Ten przepis to najlepsze uczczenie letnich warzyw i owoców za sprawą soczystych, słodkiej, pieczonej brzoskwini, dojrzałych pomidorów oraz kremowej mozzarelli.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
PRZEPIS
Risotto z ziarnami słonecznika i pesto
To risotto to świetny wybór na letni uroczysty obiad! Pełni rolę wspaniałej przystawki i dobrze sprawdza się w mniejszych porcjach ze względu na swoją kremową oraz pożywną formę.
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo
PRZEPIS
Tarty limonkowe
Jeśli szukasz wspaniale prostego deseru, który możesz przygotować zawczasu latem, te pikantne tarty będą doskonałym wyborem. Podawane w naczyniach mini cocotte, mają odpowiednią wielkość, aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego po posiłku.
UŻYWAMY
Mini Cocotte Kamionka