Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
452 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Mexican Mule
Traditionally known as a Moscow mule, our cocktail gets a spicy twist with tequila and sliced jalapeño in this Mexican Mule.
Image without a name
PRZEPIS
Cowboy Cosmos Tumbler
Ten drink łączy słodycz Cosmopolitan z cytrusowym smakiem Margaritty. Podawany na lodzie to idealne połączenie słodkiego i kwaśnego smaku!
Image without a name
PRZEPIS
Koktail Rainbow Paradise
Full of tropical flavours and topped up with sparkling wine, it is a great aperitif before your BBQ begins! This sweet, summery cocktail will have you dreaming of paradise!
Image without a name
PRZEPIS
Gumbo z kurczakiem i wędzoną kiełbasą
Gumbo to danie jednogrankowe bardzo popularne i lubiane w południowej części USA, a w szczególności w Lousianie. Jego podstawą jest unikatowa mieszanka przypraw, której wędzony, głęboki i pełny aromat powoli przenika mięso i rosół podczas gotowania. Dzięki czerwonej i zielonej papryce danie nabiera barw, staje się atrakcyjne wizualnie i jest chętnie podawane podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Soulfood at its best!
UŻYWAMY
3-ply Plus Patelnia Profesjonalna z Pokrywką Stal Nierdzewna
Image without a name
PRZEPIS
Ciasto cytrynowe z oliwą z oliwek
Sekret tego dnia tkwi w złotej prowansalskiej oliwie z oliwek. Dzięki temu wypiek ten to prawdziwa uczta, ciasto jest wilgotne, a jednocześnie cudownie lekkie. Połączenie aromatów oliwy z oliwek oraz cytryn i pomarańczy w puszystym cieście biszkoptowym z ułożonymi na nim plastrami świeżej cytryny i polewą cytrynową daje zapierający dech w piersiach deser.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Moussaka z jagnięciną i batatami
To tradycyjne danie wywodzi się z wysp greckich. Moussaka to danie warstwowe z grillowanych bakłażanów, mielonej jagnięciny z aromatycznymi przyprawami śródziemnomorskimi i plastrami ziemniaków, które polane jest kremowym sosem beszamelowym, a po zapieczeniu nabiera złocistego koloru i chrupkości. W tym przepisie zamiast zwykłych ziemniaków zastosowano bataty. Gotują się one trochę szybciej i nadają potrawie dodatkowej słodyczy.
UŻYWAMY
Prostokątna Brytfanna do Zapiekania Aluminium Nieprzywierające
Image without a name
PRZEPIS
Wegetariańska Paella
Paella to pochodząca z Walencji hiszpańska potrawa na bazie ryżu. Występuje ona w niezliczonych odmianach, ponieważ każdy region Hiszpanii i każda rodzina pielęgnuje inną tradycję przygotowywania tego dania i ma inne upodobania smakowe. Ze względu na swoją popularność paella stała się narodowym daniem Hiszpanii, choć sami Hiszpanie często przypisują to danie regionowi Walencji. My stworzyliśmy pyszną wegetariańską paellę, którą można spożywać w takiej postaci, w jakiej jest, lub która może posłużyć jako baza do paelli z owocami morza lub z mięsem.
UŻYWAMY
Patelnia do Paelli Aluminium Nieprzywierające