Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
456 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Pampuchy z 3 sosami
A wonderful light and fluffy treat, these dough balls are sweet and soft with a rich and buttery honey almond crust.
UŻYWAMY
Holly Rondel
Image without a name
PRZEPIS
Risotto z czerwonym winem
A wonderful festive risotto, a much loved classic, perfect for serving from the pan to the table.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Czekolada honeycomb, wanilią i słonym karmelem
Honeycomb to popularny cukierek w Wielkiej Brytanii i Australii. Niewiele składników powoduje prawdziwą eksplozję smaku (a także małą eksplozję w garnku). Honeycomb nadaje tej karmelowej czekoladzie odrobinę chrupkości i wspaniały złoty kolor.
UŻYWAMY
Blacha do Pieczenia
Image without a name
PRZEPIS
Zupa z pieczonych pomidorów z dodatkiem pesto bazyliowego i smażonej makreli
To najlepsza zupa pomidorowa i doskonały przepis na późne lato! Do zupy słodkie, dojrzałe pomidory piecze się w piekarniku razem z tymiankiem, czosnkiem i oliwą. W ten sposób powstaje aromatyczny przecier pomidorowy, który można przechowywać w butelkach na mroźne zimowe miesiące.
Image without a name
PRZEPIS
Gulasz z selera z białą fasolą i makaronem orzo
Pomimo sękatego wyglądu seler jest popularnym, smacznym i bardzo łatwym w obróbce warzywem. Jego smak jest słodko-orzechowy. Seler korzeniowy sprawia, że ten jesienny gulasz to prawdziwa uczta.
Image without a name
PRZEPIS
Ciasto czekoladowe ze słonym karmelem
Ciasta czekoladowe to klasyka, a mimo to zawsze potrafią zachwycać ciepłym, płynnym rdzeniem. Karmel z solą morską nadaje tym ciastom szczególny francuski akcent.
UŻYWAMY
Zestaw 2 szt. Foremek Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Mac'n cheese z krabem
Fresh brown crab is one of my all-time favourite things to eat, although I tend to save it for special occasions, that way it remains a proper treat.
Image without a name
PRZEPIS
Łopatka wieprzowa z porem, grzybami i sosem cydrowym
To danie można przygotować, potem pójść popracować w ogrodzie lub wybrać się na długi spacer, a następnie spotkać się przy stole z rodziną lub przyjaciółmi i cieszyć się nim.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Naleśniki z waniliowo-miodowymi śliwkami
Okres dojrzewania śliwek jest dość krótki i stanowi punkt zwrotny w corocznej kuchni. Kiedy śliwka dusi się na brytfannie lub cudownie pachnące śliwkowe ciasto wyjdzie z piekarnika, przypomina nam się, że powoli zbliża się jesień.
UŻYWAMY
Patelnia do Naleśników Aluminium Nieprzywierające
Image without a name
PRZEPIS
Tarta jabłkowo-cytrynowa
Jeśli połączysz smak jabłek ze smakiem cytryny, otrzymasz wyjątkową nutę smaku. Aromat świeżego tymianku doskonale komponuje się z jabłkami i nadaje całości wyjątkowy smak. Ciasto najlepiej smakuje podane na ciepło z odrobiną śmietanki. Ale również zjedzone następnego ranka na śniadanie przy filiżance gorącej kawy.
UŻYWAMY
Kwadratowa Brytfanna do Zapiekania Aluminium Nieprzywierające
Image without a name
PRZEPIS
Francuskie ciasto marmurkowe z czekoladą ganache
Dla wielu ciasto marmurowe jest ulubionym ciastem z dzieciństwa. Ta wersja jest trochę inna, ale nadal tak samo pyszna. Słony karmel zastępuje wanilię i nadaje jej słodszy. Pokryte prostym czekoladowym ganaszem, idealnie nadaje się na goûté (16:00 czas na przekąski we Francji).