Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
456 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Zielony koktajl
Odświeżający i intensywnie zielony koktajl, idealny do szklanek Le Creuset.
Image without a name
PRZEPIS
Chrupiące musli z patelni
Zrób własne musli na śniadanie lub jako przekąskę. Ten prosty przepis może być dowolnie modyfikowany. Podawaj z jogurtem, świeżymi jagodami lub innymi owocami.
UŻYWAMY
3-ply Patelnia Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
Image without a name
PRZEPIS
Kushari z cynamonem i pomidorkami koktajlowymi
„To szczodrze przyprawione danie z soczewicy i ryżu to coś o wiele więcej niż suma składników, których przeważającą większość znajdziesz w swojej kuchni. Wierzch tej potrawy zwieńczają chrupiące, podsmażone szalotki, które stanowią kontrast dla delikatnej, poprawiającej nastrój pozostałej części dania. W tradycyjnej wersji tego klasyka egipskiej kuchni ulicznej występuje makaron oraz ciecierzyca. W tym przepisie użyłam ryżu i soczewicy – żeby było prościej – ale do ryżu można dodać makaronu lub odcedzoną puszkę ciecierzycy, aby danie było odrobinę bardziej autentyczne”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Pad Thai z chrupiącym tofu
„Pad Thai to danie, któremu nie mogę się oprzeć. Wiem, że jest to przewidywalne, ale nie może go zabraknąć w moim menu. W tej wersji znalazło się wszystko, co uwielbiam w tym daniu: chrupiące tofu, całe mnóstwo zielonych warzyw, sos tamaryndowy, prażone fistaszki i chrupiąca cebulka, ponieważ w moim przekonaniu Pad Thai nie może się obejść bez tych składników”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Talerz Głęboki Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Galette z figami, tymiankiem i serem kozim
„To danie z ciastem o smaku orzechów laskowych i nadzieniem z kaparów i sera koziego podaję zawsze wtedy, kiedy mam torebkę pysznych, słodkich fig. Do tej tarty przygotowuję kilka dużych sałatek i świetnie sprawdza się jako obiad dla sześciu osób. Jeśli podałabym tylko z jedną sałatką, starczyłoby dla czterech osób. Pieczenie fig wyzwoli ich słodkość, więc można wykorzystać w tym przepisie zarówno lekko niedojrzałe, jak i przejrzałe owoce”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Forma do Tarty Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Zapiekanka Rosti z cheddarem, jarmużem i orzechami włoskimi
„Niekiedy nachodzi mnie ochota na chrupiącą zapiekankę, taką jak ta z wierzchem rosti z maślanym tartym selerem. Słodycz gałki muszkatołowej, słodka fasolka jaś, prażone orzechy włoskie, nasycony minerałami jarmuż i odrobina wyrazistego octu jabłkowego działają rozgrzewająco. Jeśli masz ochotę na prawdziwie sycący posiłek, możesz podawać to danie z tłuczonymi ziemniakami”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Soczysta frittata z confitem z czosnku, podawana z gremolatą
„Nie zdziw się ilością czosnku użytą w tym przepisie: bierze się go więcej niż potrzeba, ale bardzo dobrze przechowuje się w lodówce przez wiele miesięcy. I kiedy już wykorzystasz wszystkie ząbki, łagodna oliwa będzie wspaniałym dodatkiem do makaronów, pizzy i dressingów. Lubię używać garnka żeliwnego – bardzo równomiernie rozprowadza ciepło. Jeśli masz do dyspozycji czosnek niedźwiedzi, weź kilka garści liści zamiast confitu z czosnkiem i szpinaku, i wymieszaj go, tak jak szpinak”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Patelnia do Smażenia i Serwowania Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Pieczony na patelni kalafior z masłem szafranowym
„W restauracjach bardzo często przygotowuje się warzywa w ten sposób (piecze się je na patelni), ale równie dobrze możesz je przyrządzić w ten sposób w domu”. Warzywa wkłada się na patelnię, aby nabrały odrobinę koloru i tekstury, następnie przekłada się je do piekarnika, aby upiekły się całkowicie, a potem poddaje bezpośredniemu działaniu ognia na kuchence. Na końcu ponownie wkłada się je do piekarnika, gdzie równomierna temperatura sprawia, że rozpływają się w ustach. Uwielbiam dodawać ocet podczas przygotowywania warzyw. W tym przypadku równoważy go słodycz kalafiora, szafranu i orzeszki piniowe. Inspiracją dla tego przepisu jest genialna szef kuchni, Lola DeMille”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Kwadratowa Patelnia Grillowa z Dwoma Uchwytami Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Zupa grochowo-kokosowa
„Kiedy dopada mnie głód, jestem zniecierpliwiona, a lodówka świeci pustkami, sięgam po ten przepis na wegańską zupę. Aby przygotować ją naprawdę szybko, ważny jest wybór garnka. W małym, głębokim rondlu zupa będzie gotować się wolno, więc proponuję głęboki, szeroki garnek – idealny będzie garnek żeliwny. Jeśli nie masz dymek, równie dobrze sprawdzi się zwykła cebula. Możliwe, że będzie gotować się odrobinę dłużej”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Mus śmietanowy z rabarbarem i imbirem
„Ten mus pełen imbiru jest tak niezwykle lekki, puszysty i kolorowy, że aż trudno mu się oprzeć. Rabarbar dodaje mu przyjemnej wyrazistości i odrobiny jasnoróżowego koloru. Śmietanka wegańska może nie stworzyć sztywnej piany – ubij ją na tyle, na ile się da”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Foremka Wieża Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Ragoût wołowe z kluseczkami cheddarowymi i ziołami
Dania poprawiające nastrój w najlepszym wydaniu. To ragoût wołowe w stylu slow-cook z kluseczkami cheddarowymi i ziołami stanowi pożywne i pełne smaku danie w sam raz na niedzielny obiad.
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Zielone tajskie curry
Orzeźwiające, aromatyczne i szybkie w przygotowaniu. To pełne warzyw egzotyczne danie to łatwa do przygotowania kolacja w ciągu tygodnia.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo